Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.

Członek DUG

niektóre z tych żabek to azureusy po prostu ;)
Użytkownik

prawiczek erotoman
pokrak pozazdrościć modeli ;) .. no i plenerów ;P
Użytkownik

Agama australijska; ISO 500; 1/20s/ f3,5
Agama kołnierzasta; ISO 500; 1/30s/ f3,5; niestety nie chciała pokazać kołnierza.
Użytkownik

Jaszczurka perłowa; ISO 500; 1/25s/ f3,5
Agama brodata; ISO 500; 1/25s/ f3,5; troszkę wykadrowane. To wszystko co mam. Więcej po następnym foceniu. Wszystkie zdjęcia zrobione w poznańskim zoo.

Ojciec Założyciel
1/30 s - stytyw czy stabilizacja ? - troszkę mała GO na legwanie zielonym
Użytkownik

Bodzio napisał(-a):
1/30 s - stytyw czy stabilizacja ?
Stabilizacja w korpusie, a i tak musiałem się wspierać różnymi elementami dekoracji i oczywiście opierałem się o szybę. W ekstremalnej sytuacji (zdjęcie bazyliszka) nawet żona pomagała trzymać aparat. Przy tej ogniskowej 135mm to najkrótszy czas przy którym można zrobić nie poruszone zdjęci to chyba 1/135(popraw jeśli się mylę).
Bodzio napisał(-a):
troszkę mała GO na legwanie zielonym
racja, wydaje się że są delikatnie poruszone.
To mój pierwszy manualny obiektyw i drugi wypad z nim na zdjęcia.

Wredotka

Hehe no podobne do azureusa:]
azhag,sam jesteś kursor:P

Ojciec Założyciel
Taki sobie portrecik :) - to na wspomnienie lata.

Bicycle repairman

Pan inż. Cyc

pokrak: przy tele juz nie dokonca jest taka proporcja predzej cos kolo 1/160 a 1/200. I nie wrzucaj na fotosik bo musze robic specjalne wpisy zeby zobaczyc foty i kupe reklam :/ Zalecalbym cos co oferuje direct link do zdjec.

Ojciec Założyciel
czadman napisał(-a):
Zrobiłbyś przynajmniej korekcję czerwonych oczu. ;)
ależ drogi kolego :) one takie oczęta naprawdę mają, tu nie wolno nic ingerować. Popatrz poniżej, robione przy lekkim zachmurzeniu, ptak nie oświetlony żadnym światłem, nie dopalany lampą i z daleka

Admin łajza

czadman się śmiał ;) poza tym od lampy to źrenica robi się czerwona, nie białko :D

Oldtimer

czerwien w oku bierze sie z odbcia od siatkowki blysku, czego normalnie nie widac, gdyz teoretycznie oko ludzkie zachowuje sie prawie jak cialo doskonale ciemne, czyli pochlania, ale nie oddaje swiatla (chyba tak to szlo)

Ojciec Założyciel
A wiesz, nie złapałem dowcipu, to wina NIC'a - na pewno, o!
Użytkownik

qluk napisał(-a):
I nie wrzucaj na fotosik bo musze robic specjalne wpisy zeby zobaczyc foty i kupe reklam :/ Zalecalbym cos co oferuje direct link do zdjec.
To na co wrzucać?
Bodzio co to jest za czarne ptaszysko z czerwonym okiem? Ciekawie wygląda. Ładnie rozmywa tło. Co to za obiektyw?

Ojciec Założyciel
pokrak napisał(-a):
Bodzio co to jest za czarne ptaszysko z czerwonym okiem? Ciekawie wygląda. Ładnie rozmywa tło. Co to za obiektyw?
No gołombecek przecież. Niżej jej kolega, bo to Ona :)
A obiektyw? ZD 70-300 - powinno być w exifie

Pan inż. Cyc

pokrak: picasaweb.google.pl moze byc :)

Admin łajza

picasa ssie niemiłosiernie :/
ja mam to szczęście, że mogę wrzucić pliki na "swój" serwer
kiedyś dla galerii korzystałem z my.opera.com

Bicycle repairman

Hmm, ja polecam flickr. Problem polega na tym, że od 200 fotek wzwyż trzeba wykupić abonament (ok 24$ / rok), albo pokazuje tylko 200 ostatnio wrzuconych fotek. Ale flickr wymiata jeśli chodzi o możliwości. :)

Imperator

zima a fotek zimowych jakos nie ma :| czas wybrać sie z aparatem na łowy :D

Ojciec Założyciel
Na zimowe łowy to dopiero w sobotę i niedzielę. Wcześniej nie da rady. Po pracy brak słoneczka.
To dam takie na tapetkę

Imperator

a u mnie Bodzio aparat lezy od jesieni i jeszce nie wyskoczyłem na łowy.. ale już wkrótce planuje

Pan inż. Cyc

azhag: ale ssie mniej niz fotka ;]

Ojciec Założyciel
Dzisiaj mija dokładnie 6 lat, jak Myrdek jest u mnie w domu :)