Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
W temacie obrobki/zabaw z filmami jestem kompletnie zielona.
Chce w miare szybko(tzn.na bank nie kilka godzin tak jak w przypadku innych) przekonwertowac avi do dvd,by moc sielsko ogladac filmiki na odtwarzaczu stacjonarnym.
polecicie jakis programik?Proste i szybkie jak mozna.
Pozdrawiam.
//edit:
jakby obslugiwal wiecej niz tylko avi to tez sie nic nie stanie.
Ostatnio edytowany przez Trin (2008-12-20 18:40:53)
Skoro w jesteśmy w dziale 'tfu tfu', to polecam Total/Any(ten lepszy) Video Converter i Nero cośtam. Ale nie licz, że będzie to trwało trzy minuty xD
Ostatnio edytowany przez lis6502 (2008-12-20 18:43:27)
Na szybko się nie da.
To wymaga mocy procesora bo material musi być przekonwertowany.
Jeśli nie masz o tym pojęcia to pod lina najlepszy będzie devede pod win to nie wiem nie pamietam ale chyba najbardziej intuicyjny będzie ten
http://www.idg.pl/ftp/pc_7733/AVI.DivX.MPEG.to.DVD. … rner.1.4.html
Buuu...
Dzis wrocilam z zakupow,cos tam z dzwiekiem robilo,patrze a tu jeszcze 4h.
jak to zobaczylam to mnie wcisnelo...:)
Dzięki chlopaki.
//ps.ja wiem że jestem zielona,ale nie aż tak by myslec ze 3 minuty;) bardziej cos kolo 2-3h.
Muszę się napiąć xD
lis6502@Nexus:/proc$ cat /proc/cpuinfo processor : 0 vendor_id : AuthenticAMD cpu family : 15 model : 127 model name : AMD Athlon(tm) 64 Processor 3800+ stepping : 1 cpu MHz : 2410.893 cache size : 512 KB fdiv_bug : no hlt_bug : no f00f_bug : no coma_bug : no fpu : yes fpu_exception : yes cpuid level : 1 wp : yes flags : fpu vme de pse tsc msr pae mce cx8 apic sep mtrr pge mca cmov pat pse36 clflush mmx fxsr sse sse2 syscall nx mmxext fxsr_opt rdtscp lm 3dnowext 3dnow up pni cx16 lahf_lm svm extapic cr8_legacy 3dnowprefetch bogomips : 4821.78 clflush size : 64 power management: ts fid vid ttp tm stc 100mhzsteps
Na takim sprzęcie wczoraj konwertowałem cztery rmvb do avi(DivX). Dokładnie 53 minuty.
Soft? Oczywiście mencoder.
Jeśli chodzi o konwersję do formatu 'dla dvd' (mpeg2 bodajże) to powinno to iść dużo szybciej. Pozostaje jednak kwestia odpowiedniego dobrania programów, by z surowego mpeg2 zrobić vob'y ifo'sy i inne.
mencoder + dvdauthor więcej nie trzeba i tak najszybciej ale nie polecam bo składnia dosyc skomplikowana i trzeba mieć wprawę.
To co podalem wyzej będzie najodpowiedniejsze.
Ostatnio nabyłem jakiejś dziwnej firmy odtwarzacz stacjonarny i powiem, że nie muszę konwertować nic. Czyta jak na razie wszystkie formaty avi, które mnie wpadły w ręce.
http://www.lark.com.pl/sun.htm
Ps. Szybciej konwertować już nie można :D
Ostatnio edytowany przez fnmirk (2008-12-20 22:32:29)