Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Witajcie, (:
Od wczoraj męcze się z flashem na Sidzie. Architektura kompa to i686. Mam ściągnięte z repo pakiet flashplugin-nonfree. I mam flasha na operze a na iceweasel tylko jako root. W moim katalogu skopiowałem plik flash-mozilla.so do
debian:/home/artur/.mozilla/extensions. Zmieniłem mu właściciela na Artura ale nadal nic. Iceweasel poprostu nie widzi tego pluginu. Wie ktoś może co jest nie tak. Przy instalacji pluginu flash-mozilla czy jakoś tak różnica była taka że nawet opera nie miała flasha.
Pozdrawiam
Artur
Ostatnio edytowany przez moron (2008-12-14 21:49:08)
nie znam się tak do końca, ale czy flash nie powinien siedzieć w katalogu /home/artur/.mozilla/plugins?
przynajmniej ja tak mam, ale ja używam zawsza flash-installera ze strony adobe...
Dlaczego nie zainstalujesz bezpośrednio z repozytorium sid (unstable)?
Mam zainstalowane bezpośrednio z repo. Ale jeden i drugi nie działa
Artur
Usuń wszystko z opcją ,,purge'' i zainstaluj tylko jedną wersję.
Zainstalowałem mozilla plugin stare odinstalowałem i nadal to samo.
Artur
Ale usunąłeś z parametrem "purge"? Tak czy siak w /home/user/.mozilla musi być katalog plugins. Pobierz ze strony Adobe flasha spakowanego tar.gz wypakuj i obydwa pliczki wkopiuj do tego katalogu musi działać.
Dobra wiem gdzie jest problem. Domyślnie on wsadzał plugin do flasha do extentions wystarczyło utowrzyć w .mozilla plugins przekopiować zawartość i już działa pięknie [: Dziękuje bardzo za pomoc
Pozdrawiam
Artur