Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Cześć,
pytanie moje na dziś - czy gnome ma magię, która pozwala na wybranie na którym pulpicie ma się pokazywać jakiś panel? Przykład: mam 2 panele i 4 pulpity. Chcę by jeden z paneli pojawiał się tylko na pierwszym pulpicie.
Szukałem wczoraj intensywnie odpowiedzi, ale jedyne co znalazłem, to kilka podobnych do mojego pytań :/
EDIT:
Dobra, wywaliłem połowe apletów i zostałem z jednym panelem. Jednak gdyby ktoś znał odpowiedz na powyższe, to prosiłbym pomimo tego o jej zamieszczenie :P
Ostatnio edytowany przez urug (2008-11-24 09:43:18)
każdy panel w stylu kickera czy gnome-panela ma zazwyczaj ustawioną właściwość "sticky window" -- musisz albo znaleźć menedżera okien, któremu będziesz w stanie wytłumaczyć: "okno tej klasy (podaj klasę) ma nie być sticky i ma być na tym a tym pulpicie", albo pobawić się w hakowanie źródełków.
co do menedżerów okien, nie mam pojęcia czy który będzie takie coś potrafił, i czy nie popsuje ci nic przy tym (i czy po restarcie będzie nadal działał).
Zawsze możesz wywalić metacity (imho strasznie prostacki menedżer okien) na zbity pysk i zamiast niego wziąć coś, co się zna na zarządzaniu oknami, np. Fluxboksa czy Openboksa. Resztę GNOME oczywiście zostawiajac.
Ostatnio edytowany przez azhag (2008-11-24 22:44:54)
Polecam Enlightenment :)!!
xfwm :P
urug napisał(-a):
E tam. Gnome rządzi :-P
Opowiadasz. Sprawdź to: http://lxde.org/
przeciez to jest jais fork xfce . i to kiepski bo zamsiat thunara ma pacmanfm ktory ssie