Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Strony: 1
próbowałam znaleźć na forum co doinstalować ale w końcu nie wiem :(
wiem natomiast że gdzieś w repozytoriach jest to co mi trzeba :) bowiem jak odinstalowałam wicd którego używam a zainstalowałam network-managera to ethernet mi działał
Mam taką sieciówkę
02:00.0 Ethernet controller: Realtek Semiconductor Co., Ltd. RTL8111/8168B PCI Express Gigabit Ethernet controller (rev 02)
a potrzebne mi to do działania bo po resecie bramki muszę przez ethernet wchodzić do konfiguracji bramki linksysa żeby móc wpisać dane do połączenia internetowego
Teraz łączę się bezprzewodowo i dioda ethernetu na linksysie mi nie świeci pomimo że jest on podpięty do ethernetu.
Hmm możesz jaśniej sformułować problem.
Bo ni hu hu nie wiem o co biega.
Przypuszczam ze o skonfigurowanie polączenia sieciowego przewodowego ale to tylko zgaduję bo z postu to jasno nie wynika.
Bo ni hu hu nie wiem o co biega.
:)
chodziło mi o to że na bramce linksys mam diodę połączenia z internetem przewodowego przez ethernet i bezprzewodowego przez wifi i świeciła mi tylko jedna wifi a nie miałam połączenia bramki z komputerem przez kartę ethernet
Bramka ta WAG54GP2 jak i pewnie inne bramki żeby łączyła z internetem musi mieć w opcjach wpisane moje dane z neostrady do połączenia - login i hasło - a ten login i hasło mogę wpisać do bramki przez stronę internetową 192.168.1.1 ale żeby się tam dostać konieczne jest połączenie bramki z komputerem przez ethernet - / kabelkiem przewodowo bo przez wifi się nie da /.
Mam nadzieje że jaśniej teraz napisałam.
Może będzie całkiem jasne jak napiszę że chodziło o doinstalowanie pakietu ppoe z repozytoriów.
Teraz już jest OK. Mogę łączyć się z internetem / i z panelem konfiguracyjnym bramki / zarówno przewodowo jak i bezprzewodowo.
Dzięki wszystkim za odzew. :)
Strony: 1