Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Inne kłopoty z virtulem
instalowałem dzisiaj XP i 98. 98 się zainstalowało, ale nie zainstalowały się dodatki addons... i w związku z tym nie zmienię rozdzielczości, i nie zmienię ekranu na fullscreen.
XP się nie zainstaluje - wywala mi błąd: Błąd krytyczny instalatora, nie można zainstalować inpage. Przeczyść płytę ... i takie tam duperele.
Maszyna jest mocna, z dwurdzeniowym prockiem 2 x 2000 MHz
Jak to ugryźć ??
A jeśli nie vbox to vmware, ale proszę o namiary bo go nigdy nie stawiałem.
vmware jest płatny, dlatego będziesz musial za serialem się rozejrzeć. Żeby ściągnąć triala ze strony vmware musisz się zarejestrować - ale to nie boli :P
https://www.vmware.com/tryvmware/?p=workstation-l
Instalacja jest prosta, rozpakowujesz i odpalasz ./vmware-install.pl (czy jakos tak)
Powodzenia. (Moga byc problemy z tworzeniem modulu na nowszym kernelu)
Ostatnio edytowany przez urug (2008-11-05 15:49:21)
Do Windowsa 98 nie ma dodatków addons. A co do Windowsa XP jest to bardzo dziwne, że się poprawnie nie instaluje. Są dwie możlwości, albo nie ma miejsca na dysku wirtualnym / prawdziwym, albo te wydanie XP, które próbujesz zainstalować nie do końca współpracuje z Windowsem. Jeżeli twój procesor wspiera technologie wirtualizacyjne i je właczyłeś to je wyłącz lub odwrotnie.
Vmware jest nie potrzebny dla zwykłego użytkownika. Jeżeli chcesz spróbować go można zobaczyć czy aktualnie jest jakaś publiczna beta czy coś w tym stylu. Jak nie to lepiej powalczyć w VBoxem
Jak się nie myle to VM server jest free jednak trzeba się zarejestrować by dostac klucze. No chyba, że się coś zmieniło ostatnio.
Ostatnio edytowany przez ba10 (2008-11-06 09:17:16)
ale czemu nie qemu? :)