Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.

Ojciec Założyciel
Inne kłopoty z virtulem
instalowałem dzisiaj XP i 98. 98 się zainstalowało, ale nie zainstalowały się dodatki addons... i w związku z tym nie zmienię rozdzielczości, i nie zmienię ekranu na fullscreen.
XP się nie zainstaluje - wywala mi błąd: Błąd krytyczny instalatora, nie można zainstalować inpage. Przeczyść płytę ... i takie tam duperele.
Maszyna jest mocna, z dwurdzeniowym prockiem 2 x 2000 MHz
Jak to ugryźć ??
A jeśli nie vbox to vmware, ale proszę o namiary bo go nigdy nie stawiałem.

Członek DUG
vmware jest płatny, dlatego będziesz musial za serialem się rozejrzeć. Żeby ściągnąć triala ze strony vmware musisz się zarejestrować - ale to nie boli :P
https://www.vmware.com/tryvmware/?p=workstation-l
Instalacja jest prosta, rozpakowujesz i odpalasz ./vmware-install.pl (czy jakos tak)
Powodzenia. (Moga byc problemy z tworzeniem modulu na nowszym kernelu)
Ostatnio edytowany przez urug (2008-11-05 15:49:21)

Członek DUG
Do Windowsa 98 nie ma dodatków addons. A co do Windowsa XP jest to bardzo dziwne, że się poprawnie nie instaluje. Są dwie możlwości, albo nie ma miejsca na dysku wirtualnym / prawdziwym, albo te wydanie XP, które próbujesz zainstalować nie do końca współpracuje z Windowsem. Jeżeli twój procesor wspiera technologie wirtualizacyjne i je właczyłeś to je wyłącz lub odwrotnie.
Vmware jest nie potrzebny dla zwykłego użytkownika. Jeżeli chcesz spróbować go można zobaczyć czy aktualnie jest jakaś publiczna beta czy coś w tym stylu. Jak nie to lepiej powalczyć w VBoxem

Członek DUG
Jak się nie myle to VM server jest free jednak trzeba się zarejestrować by dostac klucze. No chyba, że się coś zmieniło ostatnio.
Ostatnio edytowany przez ba10 (2008-11-06 09:17:16)

Admin łajza

ale czemu nie qemu? :)