Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.

Użytkownik

Hmm.. CF też jest banalnie prosty w obsłudze, jak narazie żadnych kłopotów.
To prawda, CF jest tak samo banalne w obsludze jak beryl albo i nawet lepiej :)
Wczoraj zrobilem sobie dist-upgrade do Lenny'ego i zainstalowalem CF :) wszystko dobrze dziala i nie ma zadnych problemow :D
Jest tylko taki maly drobiazg, zauwazylem ze podczas np obracania kostki pojawia sie obciazenie procka ok 20-30%, dziwne to bo w berylu nic takiego nie mialo miejsca :>

Członek DUG

@ponury_kostek
Zwiększa Ci się liczba przycisków do zmiany pulpitów? U mnie po włączeniu CF z 4 robi się 16 przycisków :)

Użytkownik

Tak, trzeba zmienic konfiguracje w
CompizConfig Setting Manager -> General options -> Desktop Size -> Ilość pulpitów
na 1 :)

Bicycle repairman

Wydaje się, że compiz fusion dożo lepiej pracuje na jądrze 2.6.23 (to może być związane z nowym planistą w jądrze - CFS), ale to moje subiektywne odczucie. :)

Użytkownik

Ale 2.6.23 nie jest jeszcze stable :( a ja wole poczekac az bedzie :)
Moze na dniach kompilne sobie 2.6.22.5, moze to pomoze :D

Bicycle repairman

Piwo DUG

Wydaje się, że compiz fusion dożo lepiej pracuje na jądrze 2.6.23 (to może być związane z nowym planistą w jądrze - CFS), ale to moje subiektywne odczucie. :)
no jasne że tak na 2.6.21 byla lipa 
NA 2.6.23.4 normalnie miodzio sie pracuje CF  super

Piwo DUG

no jasne że tak na 2.6.21 byla lipa 
NA 2.6.22.4 normalnie miodzio sie pracuje CF  super
edit 
 2.6.22.4 te jajko polecam normalnie jest zaje........... super fajne

Użyszkodnik DUG

2.6.23.4? takiego chyba jeszcze nie ma, z serii 2.6.23 najnowsze jest rc3

Piwo DUG

http://www.kernel.org/pub/linux/kernel/v2.6/
LOL
edit
o kutwa dwa dni temu była kącówka 4 teraz jest ju 5 
juz sam sam kompilne se go bydzie fajne na (łykend)

Użytkownik

Kurde przed chwila przejrzalem ftp kernel.org i najwyzsze jajco jakie znalazlem to 2.6.23-rc3-git6 :>
Moze zle szukam albo nie wiem :P

Ojciec Założyciel
	No sie pomylił - jest 22, a nie 23

Członek DUG
	Compiz 5.2 z oficjalnego repo ma pewną wadę: brakuje mu konfiguratora graficznego. Niby można wsio z palca, ale szkoda mi było czasu na poznawania dokumentacji, by mieć galaretowate oczka. Dlatego miałem beryla. Ele compiz-fusion z tego nieoficjalnego repo jest git.

Bicycle repairman

Przyznam, że pracuję na compiz-fusion już jakiś czas, kwin w ogóle nie używam na domowym kompie, i nawet już przywykłem. Dla mnie jest już używalny. :)

Piwo DUG

Prawda zgadzam sie też już na tym pracuję w raz z kiba-dock na codzień
czy kolega szanowny czadman mógby zrobić zrzutkę tego mplayera z łatką jak to wyglada w praktyce i jak mniej więcej to i gdzie wćiepać

Bicycle repairman

Co tu do zrzucania, po prostu jest obraz na pełnym ekranie przy włączonym compiz-fusion. Może napiszę jakiegoś arta do faq jtz.
Edit:
Mplayer już działa bez łaty przy włączonym compiz-fusion. :)
Chyba nie ma sensu nic pisać, to się cały czas zmienia. Jeszcze miesiąc temu u mnie nie działał.

Piwo DUG

A to sorki nei wiedziałem ze chodzi tu o full-screna myślałem ,że bedzie to jakiś czarodziejski wodotrysk 
No dobrze na otarcie łez prosze
http://mardukpl.org/200706/compiz-fusion-wiecej-niz-aero-glass/

Członek DUG
	Mam Taki problem, nie mam polskich znaczków w dekoracjach okien. Tak to wygląda:
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/68bf70071a1cb103.html

elektryk dyżurny

obczaiłes fonty w centrum sterowania kde?

Członek DUG
	Ogólnie w KDE mam Polskie znaczki, polskich znaczków nie mam tylko wtedy, jak odpale compiza i to tylko w dekoracjach okien.
EDIT: po którymś tam upgradzie wszystko do normy wróciło . Bug jakiś był.