Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.

Bicycle repairman

Czy ktoś ma łącze do internetu z dialogu? Chciałbym się spytać o wrażenia. Konkretnie interesuje minie dialnet dsl 512. Jak w ogóle ten dialnet działa?
Pozdrawiam.

Członek DUG

Ja mam dsl 1 i jestem z niego bardzo zadowolony, przez okres 1roku nie pamietam, aby byla jakas awaria, brak netu czy cos takiego. Transfery dl dochodzą do ~125kb/s.

Bicycle repairman

Dzięki za odpowiedź.
Więc niedługo zawitam w dialogu. Mój dotychczasowy dostawca niestety nie chce abym był jego klientem mimo moich propozycji. :)

Bicycle repairman

Ja mam dsl 1 i jestem z niego bardzo zadowolony, przez okres 1roku nie pamietam, aby byla jakas awaria, brak netu czy cos takiego. Transfery dl dochodzą do ~125kb/s.
Kurcze, wczoraj dialog się wykrzaczył na jakieś dwie godzinki, przynajmniej we Wrocławiu. Ale plusem jest to, że jak zadzwiniłem to technicy już nad tym pracowali. hehe
Ogólnie to jest wypas.

Członek DUG

U mnie było wszystko w porządku. Jednak ma wady. Kumpel na swoim serwerze pozmienial troche strone a ja z dialogu widzialem nadal ta stara. inny kolega z dialogu tez widzial ta stara. Zalogowałem sie na jakis serwer co ma lacze z tpsa przez ssh i widzialem strone pozmieniana.

Bicycle repairman

U mnie było wszystko w porządku. Jednak ma wady. Kumpel na swoim serwerze pozmienial troche strone a ja z dialogu widzialem nadal ta stara. inny kolega z dialogu tez widzial ta stara. Zalogowałem sie na jakis serwer co ma lacze z tpsa przez ssh i widzialem strone pozmieniana.
Może masz dialogowe proxy ustawione, albo cóś. :)

Członek DUG

Tzn oni mnie przez proxy puszczaja czy co?

Bicycle repairman

Tzn oni mnie przez proxy puszczająa czy co?
Miałem na myśli ustawione w przeglądarce, bo dialog na karteczce ze wszystkimi danymi podaje także adres swojego serwera proxy (z którego ja np. korzystam) i wielu ludzi pewnie sobie ustawia. Ogólnie to żadnego transparentnego tajnego proxy w dialogu nie ma.
Czasami też w przeglądarce należy "porządnie" odświeżyć stronę, bo przeglądarki często uparcie lubią korzystać z cache. :)

Członek DUG

Tak przegladam teraz te wszystkie papiery co dostalem od dialog`a i nie widze zeby podawali jakis adres proxy, dostalem tylko ip, maske, brame, dns i telefon kontaktowy :P

Bicycle repairman

Widocznie teraz jest inaczej, bo na kartce jest jeszcze proxy: w3cache.dialog.net.pl:8080.

Członek DUG

Ok, ustawilem sobie w przegladarce ten proxy, moze bedzie to lepiej dzialalo :)