Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Jak w temacie
Szukam pracy:
Miejsce: Górny Śląsk, okolice Tarnowskich Gór (Gliwice, Zabrze, Bytom)
Umiejętności:
Biegła znajomość: MS Office, wszystkie windy, Dos
Dobra znajomosc: Delpi, TP, SQL, HTML, Debian
Podstawowa znajomość: CSS, JavaScript
Koncze 6 sem informatyki ekonomicznej (zaczone jednolite magisterskie)
Jakby ktoś mógł niech da cynk o jakiejs ciepłej posadce ;)
wiesz zbooju teraz zaczyna brakowac ludzi do roboty na bodowie. wiec jak chcesz to mozemy cos pokombinowac :)
A tak na powaznie to naprawde zaczyna brakowac ludzi do tego. A jak to mowia zadna praca nie chanbi...
Sam dorabiam fizycznie wiec musze powiedziec ze to dobra robota
Pracowałem już fizycznie jakis czas ale raczej mnie to nie bawi.
Bardziej mnie nudzi i dlatego szukam czegos zwiazanego z informatyka.
Proponuje tzw. BIP-y czyli biuletyny informacji publicznej miast, gmin, powiatów województw ostatnio znalazłem tam 2 ogłoszenia dla informatyków tyle że to w mojej części kraju czyli woj. Lublin.
Teraz jednostki samorządowe mają obowiązek każdy nabór na stanowiska pracy ogłaszać w BIP-ie.
Teraz jednostki samorządowe mają obowiązek każdy nabór na stanowiska pracy ogłaszać w BIP-ie.
... co im nie przeszkadza przyjmować na stanowiska swoich znajomych i członków rodziny. :D
(niestety znam to z własnego podwórka)
Jak wygląda rekrutacja i kto jest przyjmowany przekonałem się niejednokrotnie w swojej długiej karierze bezrobotnego absolwenta wyższej uczelni. :D
Pracowałem już fizycznie jakis czas ale raczej mnie to nie bawi.
Bardziej mnie nudzi i dlatego szukam czegos zwiazanego z informatyka.
Zebys wiedzial Zbooju ze mnie taka robota tez nie bawi, ale co mam zrobic. Siedziec i czekac? Nie jestem takim typem czlowieka, a poza tym musze jakos gdzies pracowac bo mam pewne plany i do reallizacji potrzebne sa pieniadze :)
Ale dosc mojega gadania od rzeczy i przechodze do sedna:
Drodzy Panowie (i Panie),
jeśli macie duże pojęcie o programowaniu w PHP i w MySQL (czy iinych środowiskach bazodanowych) to jest praca na umowe zlecenie w firmie
http://www.eol-group.com/
poszukuja kogos kto spełnia powyższe wymagania
czyli PHP i SQL
No i mail od tej firmy wygladal tak:
Co do ludzi od php - to prosze żeby podesłali mi jakies demo co robia itd.
Jeżeli się okaże, że są odpowiednio dobrzy, nie będziemy szukać nikogo w
Polsce, jak są na miejscu. Niech coś przyślą niezależnie od tego, ze teraz
mają zajęcie.
Wiec jak Cie to zainteresuje to mozesz sie z nimi kontaktowac. Jak by co to powodzenia! I jak Cie juz przyjma to wspomnij ze ode mnie ich wytrzasnales :)
Można poszukac np
http://www.linuxpraca.pl/
w posredniakach:
http://www.epuls.praca.gov.pl/
i portalach podobnych:
http://www.google.pl/search?hl=pl&q=praca&b … oogle&lr=
W poniedziałkowej GW i pośród znajomych
Życze powodzenia bo sam siedziałem długo na du@@#sku i tez wiem co to znaczy szukać pracy a jak sie jej nie ma to dostawac paranoi.
... co im nie przeszkadza przyjmować na stanowiska swoich znajomych i członków rodziny. :D
(niestety znam to z własnego podwórka)
Jak wygląda rekrutacja i kto jest przyjmowany przekonałem się niejednokrotnie w swojej długiej karierze bezrobotnego absolwenta wyższej uczelni. :D
Jak staniesz do konkursu i będziesz lepszy od rywala to nat=pewno dostaniesz tą robotę.Wiadomo ktoś się z kimś może znać ale trzeba troche wiary. Czy nie słyszeliście że w Polsce bezrobocie spada. Wszyscy spierdalają za granicę :) Jest szansa na pracę w naszym kraju na stanowisku informatyka za 1200 zł mesięcznie:)
No prosze link od BieXi
http://www.linuxpraca.pl/ogloszenia-oferty-pracy/func,view/id,1312/
Jest szansa na pracę w naszym kraju na stanowisku informatyka za 1200 zł mesięcznie:)
Albo i mniej :( Ech chyba czas pogadać z szefem. Niech sie te studia kończą bedzie można normalnie pracy poszukać.
Jest szansa na pracę w naszym kraju na stanowisku informatyka za 1200 zł mesięcznie:)
Albo i mniej :( Ech chyba czas pogadać z szefem. Niech sie te studia kończą bedzie można normalnie pracy poszukać.
Kamikaze to ta robota ode mnie to tak ci **** ksawer źle płai? Nie daj się !!!!
1200 zł to wypaśna wypłata :) chcialbym taka miec :) choc teraz chcialbym jakąkolwiek ;)
Kamikaze duzo mniej płaca?
No to ta, ale Ksawery nie jest szefem przecież, no chyba ze ukrytym szefem i o tym nie wiem ;]. Praca spoko, jeszcze raz dzięki za info. Mogę pracować i brać wolne kiedy mi pasuje jak musze cos na studiach załatwić. No ale mogłiby podnieść płace, bo kiszka troche. Pogadam niedługo, jak nie da rady, to posiedze do końca studiowania i spadam jak tylko cos innego znajde. Sie zobaczy.
No co do 1200 na ręke to sie Zbooju z Toba zgodze, to juz by było coś.
To widze tylko ja taki jestem taki wymagający. Ale uważam że informatyk to tzw. "Specjalista" czyli prace którą nie każdy może wykonywać a w każdym razie nie z marszu jak np sekretarka, kierowca itd. Weź kamikaze pierdzielnij tą robotę. Jak nie masz nawet 1200 !!! Myślałem że ponad 2000 wyciągniesz z programowania - bo chyba tym się tam zajmujesz. Daj spokój idź do byle innej firmy i dostaniesz ięcej serio mówie.
Poprostu zaczne szukać innej, jak znajde, bye bye ;] Jeszcze spróbuje pogadać z szefem i zobaczymy. Jedynym plusem tej pracy jest możliwość nabrania praktyki i to, że nie musze siedzieć w niej codziennie. W tej chwili wtorki mam wolne przez uczelnie. Ale nawet pracując 5 dni nei wyciagne 1200. Porażka.
Nie płacz kolego, to dziwny kraj. Ja mam 30-letni staż zawodowy. Po tych 30 latach dostaję w łapę właśnie 1200, a jak odliczyć pożyczki to tylko 800.
Pracuję jako informatyk, insp.OC i p.poż.
Trzy stołki, jedna gówniana kasa, no ale to służba zdrowia :(
W tym dziwnym kraju kto głupi, lub ma mordę to ma kasę. Reszta to robole.
Wiesz ogólnie nie nażekam, bo juz siedze tam prawie 4 miesiące. Tylko czuje się troche wykorzystywany, bo jestem przekonany, że inni programisci pracujący dłużej zarabiają wiecej a ci nowi na nich robią. To jest denerwujące. Z drugiej strony praca jest spoko, atmosfera, nie ma nerwówki. Można wynieść cenne doświadczenie, głównie dlatego tam jestem i mi pasuje. No i jak nie załatwie magisterki to na razie posiedze. Potem może w innych miastach poszukam lepszej roboty, a może i w Lublinie znajde jakąś. Dobra koniec tematu.
Pozdrawiam.
A ja szukkam sobie tez pracy, jakies zdalnej na umowe zlecenie bo mi na szkole nie starcza z wszystkim co mam wyciagam 750 zl na reke teraz po zapalcaniu rachunkow zostaje mi 550 i to mi musi starczyc na oplacenie studiow i dojazdy do szkoly, do pracodwcow mam pecha przynajmniej na terenie Gorlic :] albo nie wyplacalni albo wykorzystuja pracownika na maksa i wogule.....
a pracy za 1200 zl jako informatyyk w gorlicach t nie ma szans za bardzo.....
Kazdy po przejsciach ;)
Ja 2 lata rzucalem belkami w tartaku po 6 dni w tygodniu, i pol roku na umowe o dzielo a godzinowo ponad etat wychodzil. Ale wszedzie dobrze gdzie nas nie ma: zostawilem tartak , nabralem 15 kilo z lezenia przed komputerem, kasa z wypraw do zachodnich sasiadow sie konczy, i nie wiem co dalej... kim zostac gdy bede dorosly? ;)
Z tego co wy piszecie to ja nieźle zarabiam i narzekam. No ale uważam że już czas by w tym kraju zaćcząć normalnie zarabiać. Moja żona jest psychologiem ja informatykiem i na zachodzie europy myśle że żyło by nam się nieżle. A polsce nieststy - sami wiecie jak. Myśle że już kur... czas by i w tym kraju coś się zaczeło w tej kwestii zmieniać. Przecież informatycy mają "ogromną moc" która daje im kontrolę nad całą firmą.... itd moge pierdzilić na ten temat. Ale dam przykład jak jeden mój kolego dobrze sobie radzi.
A więc tak. Jest zatrudniony w MOPS-ie tak ustawił sobie kierowniczki i pracownice że wbił im do głowy że program na którym pracują jest tak skomplikowany i tak źle napisany że nie nie wolno im klikać oprócz niezbędnych operacji.itd. No i złąpał kilka takich firm że w końcu zaczął zarabiać konkretną kasę. Jak czasami zajdę do nich Szefowa mówi o tym programi jak o jakimś strasznym demonie jak to może się coś stać jak się coś nacisnie itd. Nie będę jej myślenia prostował. Przynajmniej chłopak sobie zarobi normalną kasę.
I tak jest wszędzie. Tyle że ja mądrze sie ale robie dokłądnie tak jak wy. Uczciwie zarabiam drobniaki.
Może by zrobić tak jak lekarze. Oni tak źle zarabiają "tyle że każdy ma włąsny dom i po 3 auta" a przecież informatycy jak się zbuntują to gwarantyje dopiero będzie katastrofa :)
Gorzej jak lekarze :)
Cosik mi się wydaje, że zrobicie tak jak mój znajomy informatyk. Pracował za grosze w różnych firmach. Nie dawali mu umowy na stałe. Znalazł ogłoszenie. I w lipcu jedzie do Hiszpanii. Ma umowę na trzy lata i mieszkanie służbowe.
Tak, za jakiś czas to BiExi będzie nam forum modować z jakiejś plaży na Słonecznym Wybrzeżu.
Zresztą macie dobry zawód. Dacie sobie radę na Zachodzie.
A ja po durnej polonistyce? To ani w POlsce ani gdzie indziej nie jest potrzebne. Albo nauczyciel albo nikt. A ja nie chcę być nauczycielem. Czyli studia wsadź sobie w dupę.
Ale jak dobrze pójdzie, to jadę do Anglii rowery składać.
no właśnie, podstawa to dobry marketing i pokazanie, że warto w nas zainwestować. chociaż to co robi Twój kumpel jest, moim zdaniem, trochę krótkowzroczne. Kiedyś ktoś się zorientuje, że jest robiony "w konia", pójdzie fama i biznesem kumpla może zachwiać. Może warto rozszerzyć nieco pole manewru i przyswoić sobie jkąś inną umiejetność ? Na przykład informatyka + ekonomia czy rachunkowość wydaje się przyszłościowym rozwiązaniem. Poza tym drzwiami do wielu firm są praktyki. Choćby miał to być wolontariat zawsze warto - dla nabycia doświadczenia, uzyskania "papiórka", czy zrobienia dobrego wrażenia. Inna droga to poprzez znajomości, ale nie tzw. "układy". Wielu moich znajomych tak właśnie uzyskała pracę - poznali kogoś, dowiedzieli się, że w firmie w której pracują potrzeba jest takiego i takiego pracownika, przygotowali się, znajomy ich polecił i dostali szansę na okres próbny. Jeszcze inna możliwość to różne konkursy - nie trzeba w nich od razu zajmować pierwszego miejsca, wsytarczy niekiedy zaistnieć. Wiele firm przeprowadza takie konkursy a później z uczestników rekrutuje swoich pracowników. Warto też zgłosić się do jakiegoś studenckiego biura karier. Wiele ludzi poprzez nich znalazło pierwszą pracę.
Zrobić strone 100 % podwyżki dla informatyków albo "nara" normalnie byłaby katastrofa w polsce i zareklamować w dzieniku internautów :D
Hehe latwo sie mowi trudniej wykonać.
Zaskoczyliście mnie zarobkami, tez uwazalem ze informatyk to specjalista i nie wolno mu podskakiwac bo jest zdolny doprowadzić do katastrofy w firmie jak nikt inny. :)
W służbie zdrowia "technik informatyk" ma grupę zaszeregowania na poziomie zaopatrzeniowca - gdzie sens i logika i odpowiedzialność. Jak ma wyższe to może zarobić na poziomie kierownika oddziału. A ile maxymalnie to już pisałem na swoim przykładzie. U nas dyrektor ma niżej średniej krajowej - kierowca z ZUS-u więcej zarabia.