Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Witam!
Jak uzyc tego convert.lua by przekonwertowac conkyrc ze starego formatu na nowy by dzialal pod bullseye ?
tymczasowo uzylem czegos o nazwie conky-x86_64.AppImage dodalem do autostartu i dziala ale wolalbym przekonwertowac jakos conkyrc na nowy format unikajac przepisywania go w calosci od nowa recznie.
Dzieki.
morfik napisał(-a):
Ja przepisywałem ręcznie, to nie jest jakoś skomplikowane. xD
Chcialo Ci sie?
No chyba ze Twoj conkyrc wymagal zmienienia tylko w jednym miejscu "yes" na "true" to rozumiem :-D
To chyba nie widziałeś "morfikowni" :D
arecki napisał(-a):
To chyba nie widziałeś "morfikowni" :D
No ale nie kazdy jest "linuxowym szalencem" po za tym potrzebuje jeszcze w zyciu swoich oczu :-D
Fryc napisał(-a):
Chciało Ci się?
https://pl.wikipedia.org/wiki/Lua
Wypada chcieć poznać, ponieważ nic tak „nie zmusza” do nauki jak konieczność wykonania danej operacji. Ręczne przepisanie pozwoli ci poznać składnię i przyda się np. do Latexa, czy innych programów w ogóle nie powiązanych bezpośrednio z Lua.
Fryc napisał(-a):
morfik napisał(-a):
Ja przepisywałem ręcznie, to nie jest jakoś skomplikowane. xD
Chcialo Ci sie?
No chyba ze Twoj conkyrc wymagal zmienienia tylko w jednym miejscu "yes" na "true" to rozumiem :-D
Tam nie było zbytnio dużo roboty. Rzuć sobie na mój config conky i porównaj sobie składnie ze swoim starym. Przerobienie tego jest banalnie proste. xD