Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Kolega @remi przypomniał, że mija właśnie 30 lat od czasu założenia FSF. Parę ładnych lat minęło... i właśnie zastanowiłem się, co ja te 30 lat temu robiłem.
Wiem że dla wielu z nas to czasy przed urodzeniem - ale niektórzy pamiętają tę fascynację komputerami (nieważne, Spectrum, C64, Atari czy może jakieś inne). Proponuję przypomnieć sobie te piękne chwile sprzed 30 lat...
Mój wkład: Phoenix
Gra pisana w monitorze na C16, objętość rzeczywista ok. 9 kB, wymagane 16 kB RAM na C16/+4. Niestety - wersja online nie chce mi się uruchomić, a oryginalne dyskietki przepadły gdzieś w pomrokach wieków. Ale może ktoś coś ciekawego w tych czasach stworzył, i może się pochwalić?
30 lat temu byłem na ostatniej prostej do narodzin. :)
Ja miałem wtedy 11 lat, pamiętam te czasy różnie, miejscami lepiej miejscami gorzej.
Pierwszego kompa miałem później, Atari 130XE.
Programy wtedy trzymało się na kasetach magnetofonowych, nie miałem stacji dysków, obraz leciał do starego Junosta - czarno białego.
O azhag... wszystkiego najlepszego z okazji jakże okrągłej rocznicy. 30 lat temu...
Wtedy to moi rodzice jeszcze się nie znali ;)
2233
Ostatnio edytowany przez uzytkownikubunt (2016-12-01 01:24:11)
azhag napisał(-a):
30 lat temu byłem na ostatniej prostej do narodzin. :)
Ha, ja już miałem 4-letnie dziecko :D
...
Najlepszego chłopaku :)
Podziękuję za dwa miesiące. ;)
A ja rwałerm laski w przedszkolu :P
ethanak napisał(-a):
@jacekalex: teraz już wiem dlaczego zawsze mamy odmienne poglądy na każdy temat :):):)
Przesadzasz, nie na każdy, często z resztą nie dotyczy to poglądów, tylko różnych punktów widzenia na taki czy inny problem. ;)
ethanak napisał(-a):
@jacekalex: teraz już wiem dlaczego zawsze mamy odmienne poglądy na każdy temat :):):)
posiadać poglądy zbliżone do Jacka to wyzwanie dla prawdziwych śmiałków. rzadko kto się na to odważa :p
Jacekalex napisał(-a):
tylko różnych punktów widzenia na taki czy inny problem. ;)
...albo poziomu radykalizacji postaw
__
PS: jestem tylko trochę młodszy od Jacka, 30 lat temu on był w V klasie, a ja w I ;)
Ostatnio edytowany przez rychu (2015-09-18 11:01:37)
azhag napisał(-a):
Podziękuję za dwa miesiące. ;)
A zatem: dziękuję :)
Najlepszego, stara łajzo. :D
Azhagu Wszystkiego Najlepszego z okazji 30-tej Jesieni Życia! https://www.youtube.com/watch?v=fq681T16_wA :D
Co tam 100 lat! Życzę w sumie 1 000 000 lat! Jednej Wspaniałej Kobiety do końca życia oraz 100 000 potomków! No i przede wszystkim zdrowia bo zdrowie jest najważniejsze! A przede wszystkim cierpliwości do takich ciućmoków jak ja i mi podobnych ;)