Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Cześć
Jako, że coraz częściej sznurki (na stronach) z YT i paru innych serwisów lecą do Totema, a YT mam w Minitube, dawno nie używałem Flasha, ale go miałem.
A dzisiaj ze zdumieniem, na jednej stronie jest jakieś dziwne puste okno, patrzę w Firebugu - YT i Flash, myślę sobie, powinien wyświetlić, ki czort.
Przekopałem wszystkie ustawienia about:permissions, tam wszystko gra, oberwało się też Noscriptowi i Adblockowi (oba bardzo przepraszam), aż w końcu zacząłem się zastanawiać, czy może co innego, sprawdzam about:addons - i okazuje się, że tam w ogóle nie ma flasha.
Wyparował?
Na szczęście tam jest sznurek na stronę mozilli, gdzie są sprawdzane wtyczki, i tam mi się rozjaśniła czaszka:
Żeby dziadostwo włączyć, wystarczyło wywalić wpis dotyczący flasha z pliku pluginreg.dat
znajdującego się w folderze z profilem Firefoxa.
Ale muszę przyznać, ze zdziwiłem się nieźle, w końcu odflashowywanie systemu, to moja decyzja, nie przyszło mi do głowy, że mnie będzie Firefox poganiał. :DDD
Pozdro
;-)