Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundację Dzieciom „Zdążyć z Pomocą”.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Strony: 1
Użytkownik

Witam,
mało używa centrum oprogramowania, ale kilka dni temu chciałem go uruchomić niestety nie uruchomił się, jako że nie miałem dużo czasu z palca zainstalowałem to co chciałem. Zauważyłem również że automatyczne aktualizację nie działają. Mając mała chwilę, uruchomiłem menadżer aktualizacji i zaległe aktualizacje zainstalowałem. Czytając w internecie, rozwiązaniem na nie uruchamiające centrum oprogramowania jest aktualizacja distro. Tak też zrobiłem, debiana został zaaktualizowany
Aktualnie posiadam debian testing (jessie)
kernel : 3.9-1-686-pae
środowisko : xfce
wersja 32 bitowa.
uruchamiając centrum oprogramowania z terminala dostaję w odpowiedzi
2013-06-30 22:30:44,321 - softwarecenter.ui.gtk3.em - INFO - EM's: 15 13 19
Traceback (most recent call last):
File "/usr/bin/software-center", line 133, in <module>
app = SoftwareCenterAppGtk3(datadir, xapian_base_path, options, args)
File "/usr/share/software-center/softwarecenter/ui/gtk3/app.py", line 247, in __init__
self.backend = get_install_backend()
File "/usr/share/software-center/softwarecenter/backend/installbackend.py", line 69, in get_install_backend
from softwarecenter.backend.installbackend_impl.aptd import AptdaemonBackend
File "/usr/share/software-center/softwarecenter/backend/installbackend_impl/aptd.py", line 34, in <module>
from aptdaemon import client
File "/usr/lib/python2.7/dist-packages/aptdaemon/client.py", line 70, in <module>
class MemoizedMixIn(MemoizedTransaction, GObject.GObjectMeta):
File "/usr/lib/python2.7/dist-packages/gi/module.py", line 316, in __getattr__
return getattr(self._introspection_module, name)
File "/usr/lib/python2.7/dist-packages/gi/module.py", line 135, in __getattr__
self.__name__, name))
AttributeError: 'gi.repository.GObject' object has no attribute 'GObjectMeta'Za każdą pomocą z góry dziękuję!

Użytkownik

Nawet w Sunrise zrezygonowałem z Software Center
Masz wygenerowaną bazę danych pakietów (ten Xapian cały czy jakoś tak)?
Fervi
Użytkownik

Dzięki za odpowiedzi!
Nie mam wygenerowanej bazy.
Zrobiłem to co pisze kolega wyżej, niestety nie pomogło. Nie zależy mi na soft-center, ale na automatycznej aktualizacji jak najbardziej. W sumie soft-center odinstaluje, a menadżer aktualizacji po tych zabiegach nadal nie działa niestety. Oczywiście mogę z palca co dziennie aktualizować system, ale mogę o tym zapominać

Szczawiożerca

compix napisał(-a):
Nie zależy mi na soft-center, ale na automatycznej aktualizacji jak najbardziej. W sumie soft-center odinstaluje, a menadżer aktualizacji po tych zabiegach nadal nie działa niestety. Oczywiście mogę z palca co dziennie aktualizować system, ale mogę o tym zapominać
Użytkownik

Dzięki wielkie, zobaczę jak oba się spisują i zostawię te które bardziej mi będą pasować.
Dzięki wielkie za pomoc!
pozdrawiam!
Strony: 1