Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Może zamiast importować trenera stąd czy stamtąd, lepiej zaimportować piłkarzy? ;)
dawoszek napisał(-a):
Łukasza 'Real Madryt vel Mr. Sprzedam Mecz Tanio' Piszczka
Wiem żart. Ale jakiś taki niezbyt smaczny.
Popraw to.
azhag: to wtedy Tomaszewski już wcale nie będzie naszym kibicował, nawet po reprymendach pana Prezesa :)
ilin napisał(-a):
dawoszek napisał(-a):
Łukasza 'Real Madryt vel Mr. Sprzedam Mecz Tanio' Piszczka
Wiem żart. Ale jakiś taki niezbyt smaczny.
Popraw to.
Ilin, chyba nie interesujesz się piłką. Pan Piszczek został skazany za korupcję (sprzedaż meczu) na rok więzienia w zawieszeniu:
http://www.polskieradio.pl/43/265/Artykul/391893,Lu … y-za-korupcje
Tacy ludzie nas reprezentują, to nie żart ;) Włosi wykluczyli zawodnika jak tylko zaistniało analogiczne podejrzenie... To dopiero jest niesmaczne...
Ale to napisałem jakby na marginesie, bo żart, owszem miał być, ale z naiwności polskich żurnalistów, którzy przeciętnych piłkarzy widzą w najlepszych klubach świata. Ja do piłkarzy raczej nie mam wiele do zarzucenia - po prostu zagrali na ile ich było stać. Dopóki w Polsce nie będziemy szkolić młodzieży dopóty będziemy zbierać baty przy każdej poważniejszej imprezie (o ile się zakwalifikujemy). Był Dziurowicz, potem zbawca Listkiewicz (tak, tak... on miał być zbawcą polskiej piłki - tak o nim pisała prasa), jest Lato, przyjdzie Dudek (już się przystawia podobno) czy inny koleś a będzie jak jest...
Ostatnio edytowany przez dowoszek (2012-06-17 15:29:51)
Piszczek nawet nie grał w tym "sprzedanym" meczu.Przeważnie jest tak ze monarchom się kłaniają a chłopów za sprawki tych pierwszych wieszają.
Dostał sie w tryby i tyle.
Przez całe życie mamy mu łatkę przyklejać ? My ?
Nie róbmy paranoi jak Tomaszewski.
Cieszmy się ,że mamy takiego zawodnika choć ten turniej mu nie wyszedł.
Piszczek o ile coś tam słyszałem to mógł z powodzeniem grać dla Niemiec.
ilin napisał(-a):
Piszczek nawet nie grał w tym "sprzedanym" meczu.Przeważnie jest tak ze monarchom się kłaniają a chłopów za sprawki tych pierwszych wieszają.
Dostał sie w tryby i tyle.
Przez całe życie mamy mu łatkę przyklejać ? My ?
Jeśli chcesz, to wierz w te parszywe 'tryby' w które wpadł ten biedaczek :)
Ale ja mam prawo do swojej opinii. Żeby sprzedać mecz, nie trzeba grać w danym meczu - to jest myślenie naiwne i stwierdził to sąd - wyrok zapadł, a brzydkiej niby-cenzury chyba nie ma na forum.
Zresztą to miała być uwaga co do żurnalistów, a sam fakt kupczenia meczami Piszczka na marginesie.
Ostatnio edytowany przez dowoszek (2012-06-17 15:34:47)
Wiem ,że taka była twoja intencja.
Natomiast próbuję sie wczuć się w rolę Piszczka i nie do konca byłbym zadowolony aby ktoś przypisywal mi coś czego nie zrobilem albo zrobiłem w dobrej wierze a wyszlo zupełnie inaczej.
Ja tylko dbam o status-quo na forum.
Z całym szacunkiem dla Ciebie, ale nie bądźmy dziećmi - niezależny sąd, który wydał wyrok miał do dyspozycji deczko więcej informacji i materiału dowodowego, niż Ty usłyszałeś po wiadomościach. Twoje postępowanie jest nie na miejscu.
Nie kontynuujmy wątku, szkoda czasu.
Proponuję przejście do tematu: kto następnym zbawcą? :) Mam na myśli zarówno selekcjonera jak i zbliżając się wybory w PZPN a może Tusk, z racji, że igrzyska zakończyły się przedwcześnie, bez wybuchu szału i radości, postanowi rozp... całe to towarzystwo po Euro? :)
Ostatnio edytowany przez dowoszek (2012-06-17 15:59:05)
azhag napisał(-a):
Może zamiast importować trenera stąd czy stamtąd, lepiej zaimportować piłkarzy? ;)
A po co importować?
Nasza reprezentacja młodzieżowa nieraz wyłomotała takich biedaczków, jak Anglicy czy Włosi.
Dowód rzeczowy: http://pl.wikipedia.org/wiki/Reprezentacja_Polski_U … BCnej#Sukcesy
Może po prostu nie kierować całej pary w gwizdek?
Porównując reprezentacje U-16 do U-23 i reprezentację narodową, widać bardzo wyraźnie, że problem jest w szkoleniu, a nie gdzie indziej.
;P
Ostatnio edytowany przez Jacekalex (2012-06-17 16:09:03)
Powiem tak.
Czym różni się DUG od innych fór (forów- nie wiem jak jest poprawnie)
My podchodzimy do wszystkiego po ludzku.Nie wg regulaminu,paragrafu itp.
Paragraf wrzuca wszystko do jednego worka zarówno rowerzystę po piwie na polnej drodze jak i mordercę.
P.S. Gdybym po cichu wyciął te dwa słowa z Twojego postu pewnie nie bylo by tego offtopu.
Chciałem być wobec Ciebie uczciwy.
Jacekalex napisał(-a):
Gdyby José Mourinho chciał wziąść naszą drużynę, to bym się specjalnie nie martwił :D
Ja słyszałem, że jest niesłowny... i mógłby jednak oddać z powrotem.
Nie ma ryzyka — nie ma zabawy.
Byliśmy najsłabsi, ale to nie znaczy że bez szans.
Nie potrafiliśmy wykorzystać słabszej postawy Greków i Rosjan, zabrakło odwagi, wizji, zdecydowania i szczęścia.
Niepotrzebnie doszło do sytuacji, w której każdy w ostatnich meczach grał o wszystko bo cudów nie było i zmotywowana, zdecydowanie wyżej notowana drużyna nas ograła.
Duże znaczenie miała tez mentalność. Mamy całkiem przyzwoity, młody skład, ale impreza nas przerosła.
Przypadkowe remisy (obroniony karny i błysk Błaszczykowskiego) zostały odtrąbione jako wielkie sukcesy, to zdecydowanie za mało po całkiem dobrej grze. Na takich imprezach należy zwyciężać jeśli tylko trafi się słabszy mecz przeciwnika.
Ale widzę tez plusy. Młody solidny skład zdobył doświadczenie, pokazali że potrafią ładnie zagrać i postraszyć rywala.
Przydał się też kubeł zimnej wody na rozgorączkowane głowy Szczęsnego, Piszczka, Lewandowskiego itp.
Lekcja pokory im dobrze zrobi i w kolejnych meczach dostarczą nam jeszcze dużo radości.
Jeszcze tylko jakiś rozsądny trener i powinno być dobrze.
Zaskoczył mnie Smuda. Facet miał jaja wywalić Boruca, Peszkę czy Żewłakowa, a na Euro zachowywał się jakby miał pełne portki ze strachu.
Zaskoczył mnie Smuda. Facet miał jaja wywalić Boruca, Peszkę czy Żewłakowa, a na Euro zachowywał się jakby miał pełne portki ze strachu.
Biorąc pod uwagę, że od wyniku na euro zależy wzrost entuzjazmu społecznego, a od tego wzrostu zależy kilka rzeczy, między innymi miłość obywateli względem polityki miłości, strach Smudy można zrozumieć.
W końcu politycy i telewizja takie świetliste sukcedy naszej reprezentacji nakreśliłi ("jak Polacy wygrają Euro"), że być może Pan Trener nie chcial być odpowiedzialny za taki projekt polityczny,
i zwyczajnie " nie zdzierżył" ;P
Ostatnio edytowany przez Jacekalex (2012-06-18 10:59:44)
Panowie.
Sprowadzając wątek sportowy na tory polityczne pokazujemy jak jesteśmy manipulowani.
Proponuję tydzien odpoczynku.
Potem wymienimy poglądy.
yossarian +1
jeszcze bym dodal wole walki u niektorych pilkazy np: Obarniak, Blaszczykowski takich ludzi nam potrzeba - nie tylko w pilce.
A ja proponuję pomóc holenderskiemu bramkarzowi, bo ci wredni Portugalczycy mu odpocząć nie dadzą.
Jak zawsze nasi piłkarze chcieli dobrze a wyszło jak zwykle. Trochę szkoda mam jedynie nadzieję że Niemcy daleko nie zajdą niech wygra każdy tylko nie oni.
Ja uważam że nasza obecna drużyna nie jest taka najgorsza, tylko mamy pecha. Ale bramka dla Czech jakoś mnie zdenerwowała, wiedziałam że to już nie do odratowania. Ale i tak miło popatrzeć na chłopaków.
Trin napisał(-a):
Ale i tak miło popatrzeć na chłopaków.
Ja wolę popatrzeć na Ciebie i twoje koleżanki, niż chłopaków. ;)
Ostatnio edytowany przez Jacekalex (2012-06-19 09:53:29)
zlikwidować pzpn biorą pieniądze za darmo NIC im nie wychodzi, ile to już lat? 38? czas się obudzić! My nie umiemy grać w piłkę nożną!!! to proste NIE UMIEMY!!! trzeba się z tym pogodzić i żyć dalej......
darian napisał(-a):
zlikwidować pzpn biorą pieniądze za darmo NIC im nie wychodzi, ile to już lat? 38? czas się obudzić! My nie umiemy grać w piłkę nożną!!! to proste NIE UMIEMY!!! trzeba się z tym pogodzić i żyć dalej......
Paradoksalnie dzięki tej porażce może coś w końcu się ruszy (a przynajmniej mam taką nadzieję). Gdybyśmy awansowali do ćwierćfinału, pzpn byłby nie do ruszenia.
e tam politykujecie znowu:
dzisiaj chorwacja hiszpania
rozum mowi hiszpania ale serce chorwacja stawiam 2:2 wlosi beda plakac, ale co tam.
a moze Boys in Green dadza im popalic i nie bedzie sie do czego przyczepic.
Nie sp...m niczego
Burak jeden mialem do niego szacunek do teraz.
Atmosfera w kadrze i wokół niej była tworzona sztucznie, co teraz widzimy po wypowiedziach kapitana drużyny. Kuba był wcześniej za grzeczny.
nastepny bredzi.
Ostatnio edytowany przez pink (2012-06-18 10:39:26)
Hiszpania przegrać z Chorwatami nie może, bo moglaby nie wyjść z grupy, a Włosi ostatni mecz grają z Irlandią, wiec raczej skończą z 5 punktami i niezłym bilansem bramkowym.
Reasumując, o wyjście Włoch z grupy jestem dziwnie spokojny....
Ostatnio edytowany przez Jacekalex (2012-06-18 10:58:30)
moze zremisowac ;-)
"Pilkarki Poker"
Ostatnio edytowany przez pink (2012-06-18 11:11:48)