Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
milyges napisał(-a):
:O
Ja swojego samsunga i5700 ładuje raz na tydzien...
no popatrz, a ja swojego i5700 muszę ładować codziennie :P może w trójmieście mamy jakieś gorsze elektrony w gniazdkach. rzadszy prund czy cuś...
@Huk: przy połaczeniu z PC przez USB telefon działa jak czytnik dla karty SD zainstalowanej w telefonie. ale jeżeli zainstalujesz sobie android SDK (waży chyba ze 3 GB) i zaznaczysz w ustawieniach -> aplikacje -> tworzenie -> USB debug, będziesz mógł dłubać w konsoli swojego andka
3GB SDK? O.o No chyba na Win. Chwilę temu pobierałem, to ~25MB to ma.
A żeby dostać się do karty pamięci (nie podałeś jaki tel., domyślam się, że z Androidem) wystarczy po podłączeniu przeciągnąć górny panel, wybrać Połączenie przez USB i Włącz nośnik USB.
Do pamięci telefonu się nie dostaniesz, tylko SD, no chyba, że zrootujesz.
Tracerneo napisał(-a):
3GB SDK? O.o No chyba na Win. Chwilę temu pobierałem, to ~25MB to ma.
no na win :P instalowałem ostatnio bo zrobiłem bootloopa
@Tracerneo:
Fon to Wildfire S, a do tego co podałeś w końcu doszedłem, dzięki ;]
@rychu:
Odnośnie SDK - dobrze pamiętam że Android śmiga standardowo na Javie i w tym języku trzeba programować? Czy może C++/C wchodzi w grę?
Próbował ktoś instalować na Androidzie QT?
sory Huk ale nie pisałem żadnego softu na andka - potrzebowałem SDK, bo po którymś flaszowaniu tel zamienił się w tzw. "cegłę" (jak stosujesz niefirmowe romy to się czasami zdarza) i musiałem w konsoli zmienić jakiś parametr w /sys żeby przywrócić go do życia ;)