Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Cześć,
Potrzebuję spod Windows 7 się dostać do danych na partycji z systemem plików ext4 z włączonymi funkcjami typowymi dla ext4. Ktoś zna prosty i skuteczny sposób bez restartu czy wyłączania systemu?
Pozdrawiam
Ja używam tego, ale tylko jako odczyt: http://www.ext2fsd.com/
ArnVaker napisał(-a):
FSproxy podobno całkiem nieźle daje radę (tylko coś widzę, że ostatnia wersja sprzed roku).
Wow fajne!
Trzeba sprawdzić ,bo widzę że dotychczasowe stery do EXT4 dla starszych Win nie chcą współpracować :)
tak jak pisze ArnVaker, używałem ostatnio na win7 i wszystko działało, kilka GB danych skopiowało sie bez problemów
Zapomniałem, że mam tę partycję zaszyfrowaną. Hmm, bez livecd nie obejdzie się... :)
Dzięki za odpowiedzi.
Chyba za pomocą www.colinux.org da się pod-montować każdy obsługiwany przez Linuksa system plików pod Windos - z tego co czytałem nie jest to najszybszy sposób, ale najbezpieczniejszy.
Dzięki, niestety colinux nie uruchamia się na systemach 64-bitowych. :/
Nie chce mi się go kompilować.
urbinek napisał(-a):
swoją drogą możliwe jest uzyskanie dostępu do partycji sklejonych w RAID0 przy pomocy mdadm spod windowsa ?
u mnie nie bardzo, bo łączyłem w macierze całe dyski (sdb i sdc) i potem dopiero podzieliłem na partycje (md0p1, md0p2, ...). windows widzi tylko jedno duże puste urządzenie
a stronka fsproxy coś nie trybi
ps: he he suchara wykopałem :P z gugla mnie tu rzuciło
Wszystkie drogi prowadzą do rzymu jak to mówią ;) witany na DUGu po raz 2 i proopsy dla google