Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Strony: 1
Pytanie jak w temacie.
Najlepiej z jajkiem 2.6.30 i z gnomem, no i miło by było gdyby działała opcja TORAM.
Z góry dzięki za info.
Mandriva one :)
Tyle ze z kde i jajo starsze będzie.
W październiku ma wyjśc z jajem 2.6.31
U mnie na nvidii legacy właśnie nvidia nie odpalala trzeba bylo ręcznie zmieniać na nv by xy wstały :)
Możesz sobie zbudować własne z czym tylko chcesz, np. korzystając z grml-live. ;)
@azhag:
Na razie podziękuję - ale dzięki za linka.
Generalnie to szukam takiego distra aby odpalić je z livecd z opcją toram, i przetestować jak długo lapek którego kupiłem pochodzi bez włączania dysku, tak więc nie chce mi się budować distra tylko do tego :)
@ilin:
Jajko 2.6.29 - wystarczająco blisko, ponadto widzę że jest też wersja z Gnome :)
Opcja ,,to ram'' działa z większością livecd. Jeżeli masz dużo pamięci to możesz doinstalować sterownik w trybie livecd. System zachowuje się podobnie do zainstalowanego na dysku. Ogranicza go tylko ilość dostępnego miejsca. Nie możesz tylko restartować systemu i instalować nowego jądra aby z niego korzystać. Na czas jednej sesji możesz instalować i usuwać programy.
Sprawdzałem na wielu takich dystrybucjach. Działa na pewno na grmlu, Knoppiksie itp.
>Tu< opisałem jak aktualizowałem Wiedźmę w trybie livecd. Ja przenosiłem katalogi na dysk bo dysponowałem niewielką stosunkowo ilością pamięci. Jednak zasada postępowania w przypadku posiadania systemu tylko w pamięci będzie taka sama.
Uruchom system w trybie tekstowym.
Połącz się z internetem.
Wykonaj aktualizację bazy dostępnych pakietów.
Zainstaluj to co potrzebujesz.
Uruchom środowisko graficzne.
Ostatnio edytowany przez fnmirk (2009-09-24 00:51:58)
Ja mam w tej chwili zainstalowany taki brazylijski klon Debiana EPIDEMIC linux.
Dystrybucja ta to takie "live DVD " i ma wbudowane binarne stery Nvidii jak również najnowsze KDE 4.3.1 , compiza . i ma jądro ;
Linux ebox 2.6.29-epd #1 SMP Sun May 3 21:44:24 UTC 2009 i686 GNU/Linux
Strony: 1