Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!

Ogłoszenie

Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.

#1  2008-06-24 17:28:55

marcusdavidus - Członek DUG

marcusdavidus
Członek DUG
Serwis

windows + neo + bezsensowne okienka

Witam
Przez dlugi okres nie uzywalem windy , ale znowu niestety jestem do tego zmuszony ,przez to ze jeden program nie dziala poproawnie via wine/cedega.
ale dopadla mnie windowsowa choroba zwana " o so si chodzi gupi systemie"
mam neostrade a do laczenia sie kozystam z autoconnecta. ale  glupi windows wywala okienka czy chce sie polaczyc z neostrada   itp, i  jedynie moge wylaczyc to do nastepnego logowania, nie znalazlem innej opcji. a staje sie to irytujace, szczegolnie keidy gram  i  mnie rozlaczy z znetem to wywala mnie z gry bo sobie windows okienko wywiesil itp.
ma ktos jakis pomysl jak to ukatrupic?

http://i32.photobucket.com/albums/d33/marcusdavidus/marcussyg.png
C2D E8400, Asus P5N7A-VM, 2x 1gb DDR2 OCZ Reaper 1066, Baracuda 500GB S12 SataII,PSU OCZ stealthXstream 500W, Cooler Asus Triton 77, Buda Cooler Master Elite ,Keys  A4T X7 , Mysz A4T X7 , creative HD1900, Zotac GTX260 AMP2 core 216,Oczka Dell P1130 FD Trinitron

#2  2008-06-24 19:26:14

ilin - Palacz

ilin
Palacz

Re: windows + neo + bezsensowne okienka

Problemy rozwiązujemy na forum nie na PW -> Niech inni na tym skorzystają.
Polski portal Debiana

#3  2008-06-24 20:25:14

marcusdavidus - Członek DUG

marcusdavidus
Członek DUG
Serwis

ale ja nie mam w ogole aplikacji neostrady , bo to juz jest zupelna porazka.
wyskakujace okienka sa produkcji microsoftu,a  konkretnie polaczenia sieciowe
np " program taki i taki zazadal polaczenia z internetem  co chesz zrobic"
da sie zrobic anuluj i zaznaczyc nie informuj mnie do  nastepnego logowania. ale to mnie nie urzadza
tak samo okienko po rozlaczeniu "ponowne polaczenie " czy jakos tak, po to mam autoconnect zeby mi to wsio robil w tle i robi , to dlaczego windows sie wpycha tam gdzie go nie prosza i robi cos czego wcale nikt od niego nie oczekuje.
Sory ze sie zloszcze ale stracilem 5 godzin budowania imperium w AoW:SM  bo mnie z gry wywalilo  przez wlasie to debi0lne okienko, i grazrobila "przepraszamy aplikacja napotkala na problem i nastapi jej zamkniecie " a save mam z poprzedniej misji damn ...

http://i32.photobucket.com/albums/d33/marcusdavidus/marcussyg.png
C2D E8400, Asus P5N7A-VM, 2x 1gb DDR2 OCZ Reaper 1066, Baracuda 500GB S12 SataII,PSU OCZ stealthXstream 500W, Cooler Asus Triton 77, Buda Cooler Master Elite ,Keys  A4T X7 , Mysz A4T X7 , creative HD1900, Zotac GTX260 AMP2 core 216,Oczka Dell P1130 FD Trinitron

#4  2008-06-24 20:30:42

ilin - Palacz

ilin
Palacz

O ile dpbrze pamiętam to te wszystkie wyskakujące bzdety idzie wyłączyć programem xpantyspy

http://xp-antispy.org/index.php?option=com_remosito … ng&iso=pl

Ostatnio edytowany przez ilin (2008-06-24 20:31:37)

Polski portal Debiana

#5  2008-06-24 21:22:37

azhag - Admin łajza

azhag
Admin łajza

ilin napisał(-a):

programem xpantyspy

sorry za offtop, ale w pierwszym momencie rozszyfrowalem nazwę jako "x panty spy" :D

Błogosławieni, którzy czynią FAQ.
opencaching :: debian sources.list :: coś jakby blog :: polski portal debiana :: linux user #403712

#6  2008-06-24 22:16:58

ilin - Palacz

ilin
Palacz

He he faktycznie tak można odczytac. -D
Ale dodam ze nazwę programu pisalem z odleglej pamięci a linka dopiero później znalazlem

Polski portal Debiana

#7  2008-10-06 16:33:11

figa - Użytkownik

figa
Użytkownik

Jeśli masz na myśli program  neostrada, który jest na płytce z TPSA to wogóle on nie jest potrzebny do niczego.
Ja tego wogóle nie instaluję / tez mam neostradę /. Instaluję z płytki tylko sterownik do modemu a następnie tworzę połączenie z internetem - neostradą i tym połączeniem się z nią łączę.
Pierwszy raz jak wzięłam neostradę to potulnie wszystko zainstalowałam ale tak mnie wkurzały te wiecznie wyskakujące okienka programu że to było nie do zniesienia. Tak więc poszłam po rozum do głowy :) i całe to badziewie odinstalowałam.

#8  2008-10-07 04:13:30

fnmirk - Redaktor

fnmirk
Redaktor

W firewallu masz ustawione zezwolenia dla łączenia się przez wybrane aplikacje z internetem.

Stopka forum