Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Prawie tak ładna jak Trin.
Ale coś mi się wydaje, że mati75 wziął losowe zdjęcie jakiejś szprychy z sieci. ;)
azhag napisał(-a):
Ale coś mi się wydaje, że mati75 wziął losowe zdjęcie jakiejś szprychy z sieci. ;)
Nie podlizuj się.
Trin napisał(-a):
azhag napisał(-a):
Ale coś mi się wydaje, że mati75 wziął losowe zdjęcie jakiejś szprychy z sieci. ;)Nie podlizuj się.
Trin a to nie jest prawda? azhag zawsze szczerze pisze, i ja przyznaję mu rację ;)
paoolo zazdroszczę wypadu. Taką widoczność, albo właściwie jej brak ja mam na codzień. Jedno z moich ulubionych miejsc odwiedziłem już z 10 razy i nigdy jeszcze nie trafiłem by zobaczyć tam błękit nieba, a mówią że można.
Paciocha napisał(-a):
paoolo zazdroszczę wypadu. Taką widoczność, albo właściwie jej brak ja mam na codzień. Jedno z moich ulubionych miejsc odwiedziłem już z 10 razy i nigdy jeszcze nie trafiłem by zobaczyć tam błękit nieba, a mówią że można.
A uwierz mi, że można ;) ja widziałem :D ale gdzieś mi zdjęcia wcięło niestety, bo to z analoga robione miałem, i albo wcięło albo ich nie dostałem, już nie pamiętam. A traf z pogodą na Babią, to jest dopiero coś :P
Cosik napisał(-a):
...A traf z pogodą na Babią, to jest dopiero coś :P
Nie ma problemu - dzisiaj :)
@Bodzio: czekam(y) na słitfocie :)
To może miodu troszeczkę :)
Szprychy już były a reszta rozmywa więc czas na coś świeżego ;)
Siedzę ja sobie proszę was w kuchni. Nagle zauważyłem że na oknie coś mi zasiadło. Patrzę trzmiel - prawie dał się pogłaskać. No to wiele się nie zastanawiałem do pokoju po puszkę, założyłem ZD 40-150, ogniskową ustawiłem na okolice 70-100 i przesłona w okolicach 16, do tego na pierścionku odwrotnego mocowania Jupiter 37A (heliosa zabrał kumpel:() ustawiony na nieskończoność i maksymalną przysłonę 3.5. Winietowanie , niestety dosyć duże ale trudno - cos za coś - jak się wyposażę w manulane szkiełko 80-200 to będę kombinował dalej. ISO 400. Szkła ustawione 2-6cm od obiektu zainteresowania. Co ciekawe - nie uciekał nawet ładnie pozował. No ale dość pier*** czas na fotki. Wszelką krytykę przyjmę na klatę i może nie umrę :)
Muszę nieskromnie przyznać że jestem z siebie dumny - trafiłem (no w miarę) z ostrością głębia wyszła znośna i jak na fotki na full manualu z ręki to mogło być gorzej (ale piwo pomaga utrzymać stabilizację ;)
No jak na manuala to całkiem, całkiem. Zaciekawiła mnie z tego zestawu stosunkowo duża głębia.
to ja wrzuce swój dzisiejszy chaos
Martwa natura czyli profanacja macro
Zestaw ten sam co porzednio tyle że F18 i ogniskowa dla ZD 150 - jakby można było jeszcze z 10-20 więcej ustawić to winiety by nie było - teraz minimalna po rogach co widać na górze obrazka).
@Trin
"Glinianki" w Widoradzu k/Wielunia na trasie Wrocław -> Warszawa w strone Warszawy. Kiedyś tam wydobywano gline teraz jest łowisko ;)
Znowu lało, chmurska wisiały nisko, czami spacer w nich..... a do tego szlak trzeba było wytyczyć i utorować sobie samemu.... warunki złe, wręcz beznadziejne... ale widok spod "szczytu" wynagrodził jak zwykle wszystko :)
Gdyby ktoś chciał pogłaskać :P
Oooo, ja chcę — żadnemu kotu nie przepuszczę :)
Ja wolę kotkę, niż kota :PP
Albo tygrysicę, mruau ;)
Ostatnio edytowany przez paoolo (2011-07-21 20:39:09)
/me nie lubi kotow. Wstretne zwierzaki :]
podtrzymam wątek. E-30 + ZD 40-150 @ 150/F6.3, ISO 800, 1/3s.
koci portret napisał(-a):
Dzielnie siedziała i czekała aż w końcu jako tako trafię ;)
kupił winnetu nowa e-30 tke ;>
a no kupił, tyle że nie nową a używaną :P
To wszystko przez Bodzia. Niedługo będę musiał sprzedać nerkę.
A właśnie nie potrzebuje ktoś sprawnej nerki?? :>
aparatu (body cyfrowego) bym chciał a nie nerki :PP