Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Witam,
Korzystam ze skryptu epgdownloader Jakuba Zalasa. Skrypt dziala rewelacyjnie i aktualnie sciagam bez zadnych problemow program z wp.pl. Niestety nie ma tam programu do wszystkich stacji, ktore posiadam. Znajduje sie tam rowniez plugin, ktory umozliwia sciaganie programu z intreria.pl, niestety nie dziala. Wydaje mi sie, iz zmienil sie adres strony z programemy na interii. Probowalem sam zmieniac pliki konfiguracyjne, ale jakos mi nie wychodzi?
Skrypt napisany jest w pythonie.
Czy ktos moze probowal sciagac program z innego serwera niz wp.pl (niekoniecznie interia.pl)?
Ostatnio edytowany przez radziojedi (2008-10-16 10:51:15)
radziojedi napisał(-a):
Wydaje mi sie, iz zmienil sie adres strony z programemy na interii. Probowalem sam zmieniac pliki konfiguracyjne, ale jakos mi nie wychodzi?
Dobrze Ci się wydaje. Zmianie uległa nie tylko domena programu TV Interii (z tv.interia.pl na programtv.interia.pl) ale również żądanie GET wysyłane do serwera o program (teraz zdają się używać mod_rewrite). Nie jestem w stanie stwierdzić czy również struktura strony, ponieważ nie wiem jak wyglądała kiedyś.
Możesz w pliku konfiguracyjnym (plugins/Interia/channels.xml) zmienić DESCR dowolnej stacji na nowy (po prostu wejdź na stronę Interii i skopiuj adres URL wybranego programu). Zobacz czy cokolwiek w ten sposób osiągniesz — jeżeli nie, najprawdopodobniej struktura strony się zmieniła i wtyczka musi zostać przepisana(napisz o tym autorowi).
radziojedi napisał(-a):
Skrypt napisany jest w pythonie.
Perl-u.
radziojedi napisał(-a):
Czy ktos moze probowal sciagac program z innego serwera niz wp.pl (niekoniecznie interia.pl)?
Szczerze nie próbowałem, bo aktualnie nie mam możliwości zainstalować modułów z których korzysta ten program.
Minio napisał(-a):
Możesz w pliku konfiguracyjnym (plugins/Interia/channels.xml) zmienić DESCR dowolnej stacji na nowy (po prostu wejdź na stronę Interii i skopiuj adres URL wybranego programu). Zobacz czy cokolwiek w ten sposób osiągniesz — jeżeli nie, najprawdopodobniej struktura strony się zmieniła i wtyczka musi zostać przepisana(napisz o tym autorowi).
Probowalem - niestety bez skutku.
Minio napisał(-a):
Perl-u.
Tak jest, przepraszam.
Minio napisał(-a):
(napisz o tym autorowi)
Chyba wlasnie tak zrobie.