Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Strony: 1
Sprawa jest bardzo prosta - szczerze mówiąc, nie wydaje mi się by dało się to jakoś zrealizować (w sposób trywialny).
Jeśli będąc na pulpicie 1 otwieram okno Iceweasel, to chciałbym - by ono się tam otworzyło, nawet jeżeli aktualnie znajduję się na pulpicie 4. Obecnie jest tak, że okno wyświetli się na tym pulpicie na którym aktualnie się znajduję.
Gnome + compiz
Any ideas?
EDIT:
Oczywiście dotyczy to wszystkich aplikacji, a nie tylko iceweasela :P
Ostatnio edytowany przez urug (2008-09-22 19:24:19)
We Fluksie jest jedynie zapamiętanie pulpitu, tzn. możesz ustawić by IceWeasel zawsze otwierał się na pulpicie 1, bez względu na którym pulpicie go otwierasz. Ale czegoś takiego nie widziałem. Może jakimś skryptem się da to załatwić
Zainteresuj się pakietem devilspie
https://help.ubuntu.com/community/Devilspie
powinno byc dobre
Z tego co zrozumiałem, to tamten program wymaga jakieś konfiguracji - i tam zapamiętuje gdzie jakie okno się otworzy.
A mi chodzi tylko o to, by okno otwarło się tam, gdzie akurat uruchomiłem program, a nie tam gdzie przebywam :P
chyba rzeczywiście jest to niemożliwe...
bns napisał(-a):
Takie rzeczy to tylko.. w KDE ;)
"byle" Fluxbox potrafi ;)
Strony: 1