Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Może przeoczyłem, może tego nie ma w ogóle (już napisanego :P)
Czy istnieje plugin, który pozwoli na 1 ekranie wyświetlać na raz 2 pulpity, albo np. przesuwać się pomiędzy nimi tak jak to robimy z oknami, tzn. "łapię" pulpit, przesuwam trochę w lewo i widzę teraz jeden pulpit i fragment drugiego (nie wiem czy dobrze to wytłumaczyłem... mam nadzieje że zrozumiecie o co chodzi :P.
Znacie takie cudo?
A nie wystarczy Ci expo?
Wiem, że to nie to samo, ale zawsze coś.
Wiem, że do linuxa można podłączyć 2 monitory. Sam tak miałem kiedy jeszcze w moim kompie był Matrox G400 (grafa z czasów rivy TNT2). Nie było bardzo trudno tego dokonać. Tak więc życzę wielkiej radości z pracy na 2 monitorach, bo wygoda jest niebylejaka.
Tak własnie w tej chwili planuje strategie na nowy sprzet by tego dokonać w koncu jest XX|
mali gowniarze robia cuda na kompach wiec stare buraki jak ja
cos chyba nalezy sie od cuda techniki
http://urug.net/trash/dual.jpg
Fajny bajer :P
Ale udaje mi się przerzucać szybciej pulpity skrótem klawiszowym, niż skręcić głowę by spojrzeć na drugi monitor :-}
Ostatnio edytowany przez urug (2008-09-19 21:17:44)
Ja miałem na myśli dwa monitory na biurku, a nie monitor z laptopem, bo to pomyłka.
PS. A wiecie, że na G400 wszystkie uzyskiwane efekty były akcelerowane przez chip graficzny?
PS2. Budowa wewnętrzna G400 pozwala na napisanie sterowników tak, aby karta obsługiwała DX10 NATYWNIE! (szkoda tylko, że strasznie wolno:) )
Chodziło o sprawdzenie idei :P
A apropo tematu, nie znalazłem takiego pluginu wczoraj - niestety. Wall desktop pozwala zmieniać pulpity dokładnie tak, jakbym tego chciał - ale nie można zatrzymywać się w stanie "pomiędzy" :-(
Ostatnio edytowany przez urug (2008-09-20 09:44:29)