Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Do tej pory ja starałem sie pomóc innym przy problemach z kartami DVB i kaffeine .
Tym razem sam potrzebuje pilnej pomocy .
jeszcze wczoraj po południu wszystko było w porządku; programy satelitarne odbierałem bez problemu.
Wieczorem gdy uruchomiłem kaffeine to w okienku kaffeine nie pokazało sie wcale pole nr6 czyli "cyfrowa telewizja" . Jest tylko piersze 5 okienek w kaffeine , tego ostatniego , 6-go nie ma wcale znikło .
W katalogu domowym usunąłem całkowicie podkatalog z ustawieniami kaffeine który jest w .kde/share/apps/kaffeine. Odinstalowałem całkowicie Kaffeine , zrestartowałem kompa i zainstalowałem kaffeine od nowa .
Nic to nie pomogło ; kaffeine 0.8.7 nie widzi całkowicie karty DVB .
Myślałem że może popsuło sie urządzenie SKYSTAR2 więc przełączyłem sie na windows i uruchomiłem PROGDVB . Na viście wszystko normalnie działa . Co sie wiec mogło stać na Sidux-ie
uname -a Linux siduxbox 2.6.26-5.slh.3-sidux-amd64 #1 SMP PREEMPT Wed Sep 10 22:22:57 UTC 2008 x86_64 GNU/Linux
że odtwarzacz kaffeine całkowicie przestał "widzieć" Skystar2
lsmod|grep dvb dvb_core 92724 2 stv0299,b2c2_flexcop
Widać że moduły jądra są normalnie ładowane.
Prosze o pilną pomoć .
Config kaffeine masz jeszcze w .kde/share/config/kaffeinerc
Tego pewnie nie wywaliłes.
Sprobuj jeszcze raz configi powywalac.
EDIT:Następnym razem pisz w dziale multimedia na ten temat.
Ostatnio edytowany przez ilin (2008-09-14 10:26:03)
Mozesz jeszcze sprobowac uruchomic kaffeine jako root. Wtedy masz chociaz pewnosc, ze wszystkie configi beda swieze.
Zastanawiam sie jeszcze nad takim czymś ; grzebałem wczoraj w ustawieniach użytkowników i przydzieleniu ich do różnych grup
Ja jestem jedynym użytkownikiem swego komputera , więc zaliczyłem siebie do wszystkich niemal grup .
Czy zaliczenie zwykłego użytkownika do wszystkich [prawie] grup może mieć wpływ na zaistniałą sytuacje ?
wlodarek1 napisał(-a):
Zastanawiam sie jeszcze nad takim czymś ; grzebałem wczoraj w ustawieniach użytkowników i przydzieleniu ich do różnych grup
Ja jestem jedynym użytkownikiem swego komputera , więc zaliczyłem siebie do wszystkich niemal grup .
Czy zaliczenie zwykłego użytkownika do wszystkich [prawie] grup może mieć wpływ na zaistniałą sytuacje ?
Wydaje mi sie, ze nie, ale jesli robiles to wlasnie wczoraj, a dzisiaj przestalo dzialac... to moze robiles cos jeszcze?
A moze masz zainstalowane jakies drugie jaderko? ..a jesli nie, to moze sprobowalbys zainstalowac jakies z repo?