Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Właśnie na testowo postawionym serwerku zaaktualizowałem sarge do etch - testowo. I wszystko ok. Maszyna po rebocie wstaje, ale na początku już zauważyłem bardzo dziwną rzecz. Wyrzuciło mi z systemu postfixa z którego korzysałem i wrzuciło exima. Czemu tak się stało?
Ostatnio edytowany przez Outlaw (2008-08-31 12:07:25)
Jeśli używałeś postfiksa z amavisem to może być problem, ponieważ zmienił się sporo sposób konfiguracji amavisa. Poza tym powinno być ok. Debian domyślnie nie wywala konfigów wraz z usunięciem pakietu.
Ostatnio edytowany przez czadman (2008-08-31 13:39:05)
Doinstalowałem ręcznie w między czasie postfixa i niestety nie ma konfigngów ;/ No właśnie amavisa używam również i widze że może być spory problem z tym wszystkim ;/
czadman napisał(-a):
Jeśli używałeś postfiksa z amavisem to może być problem, ponieważ zmienił się sporo sposób konfiguracji amavisa. Poza tym powinno być ok. Debian domyślnie nie wywala konfigów wraz z usunięciem pakietu.
A możesz napisać co się zmieniło? może można by było zmodyfikować obecny konfig?
Sporo tego, a mogę ręcznie do poszczególnych plików wklejać konfiguracje z mojego amavisd.conf?