Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Tak sie zastanawiam, czy jest na tyle duzo osob korzystajacych z mythtv (+ debian rzecz jasna), zeby utworzyc osobne podforum. Taka mala propozycja... moze jest tych osob sporo, bo mythtv, to temat rzeka, a osobnego forum ni ma...
Dużo osób też korzysta z -- dajmy na to -- apache'a, fluxboksa (no, tu jest osobne forum ;]), mplayera, emacsa i vima. Każdy z nich to temat rzeka. Ale nie jest to raczej powód żeby wydzielać specjalny dział tylko dla nich -- jeśli ktoś ma z nimi problem, uderza do Sieci, Środowisk graficznych, Softu czy jakiejtam dziedziny problem dotyczy.
Ale dzięki za propozycję. :)
No tak, w sumie masz racje. (tylko troche szkoda braku forum myth'a, bo wymienilbym kilka informacji:) ). To moze ktos podzielilby sie chociaz czy w ogole korzysta szerzej z mythtv, to moze sam skleilbym jakies osobne polskie forum, a dobrze byloby wiedziec, czy tych osob troche jest.
W sumie teraz pomyślałem, że dział dla multimediów w ogólności (odtwarzacze, kodeki, tunery, programy do obsługi tychże, etc.) to może być nawet niegłupi pomysł...
No i ilina na modka :)
No ilin powinien czuć się w tym dziale jak pingwin w wodzie ;)
Co do mytchtv to z dwa razy go probowalem i nie przypadl mi do gustu.
Więc za duzo o nim nie powiem.
Co do dzialu multimedia to nie głupi pomysł bo tematy z tym związane porozrzucane są od luźnych rozmowek po sieci.
No prosze.. czyli jest szansa :)
ilin napisał(-a):
Co do mytchtv to z dwa razy go probowalem i nie przypadl mi do gustu.
Przeciez to jest kombajn marzenie. Naprawde warto go przestudiowac.
mythtv+sasc rulezz :)
Własnie kombajn cięzka krowa trza miec kompa aby to w miarę dobrze banglalo.
ilin napisał(-a):
Własnie kombajn cięzka krowa trza miec kompa aby to w miarę dobrze banglalo.
No wlasnie najlepsze jest to, ze nie!! Teraz mam serwerek z mythtv jako backend z celeronem 2.6 + 1,5gb ramu, ale robilem taki sam komputer na athlonie +-1 + 512 ramu i chodzilo jak marzenie...
Teraz mam serwerek z mythtv jako backend
Ja mowię o desktopie.
Za bardzo kojarzy mi się z Windows XP Media Center.
Ostatnio edytowany przez ilin (2008-08-30 20:52:55)
ilin napisał(-a):
Kod:
Teraz mam serwerek z mythtv jako backendJa mowię o desktopie.
Za bardzo kojazy mi się z Windows XP Media Center.
Nieeeee... Windows Media Center umywa sie... windows jak to windows - closed software i praktycznie zero mozliwosci wlasnych dzialan (dodatkowych pluginow oficjalnych i nieoficjalnych, sasc, mozliwosc samodzielnej obrobki menu... open source rzadzi) Powiem szczerze, ze mi w ogole nie przypomina WMC.
A komputer znajomego z mythtv to wlasnie backend+frontend w jednym, czyli takie baaaaaardzo rozbudowane centrum multimedialne na jednym, malym, slabiutkim ( :) ) desktopie.
Być może teraz to poprawili bo ostatnio bawiłem się tym jakieś 1.5roku temu.