Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Witam! Mam takie pytanie odnośnie logowania za zdalny pulpit w linuxie.
Tzn chodzi mi o logowanie typu zdalny pulpit ale na userów którzy wprowadzeni są do systemu
- czyli coś w stylu zdalny pulpit w windzie. Tam odpalając klienta można zalogować się na serwer uzywając kilku sesji naraz( czyli np 5 użytkowników naraz loguje się do systemu zdalnie w tym samym czasie). Bo np realVNC zaloguje tylko do bierzącej sesji. A chodzi mi o logowanie przez ekran logowania. Zna ktoś może jakieś ciekawe paczki?
* net-misc/nxserver-freeedition Available versions: 3.2.0 ~3.2.0-r1 ~3.2.0.13 Homepage: http://www.nomachine.com/ Description: Free edition NX server from NoMachine
o ile mnie pamiec nie myli to czyste vnc umozliwi tworzenie nowych sesji (aby logowac sie do istniejacej trzeba kozystac z x11vnc
pozatym (najbardziej naturalna, unixowa metoda) jest podlaczanie sie po prostu do zdalnego serwera x z menagerem logowania poprzez sam protokol Xow