Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
moze zamulony system? wiesz, o niego też trzeba dbać nie instalując pierdół. A co do KDE -- jeśli masz 4.1 to nie spodziewaj się nic stabilnego.
mialem KDE 3.x.x. A system nie mógłbyć zamulony, bo wgrałem na niego system podstawowy + laptop (Debian Lenny 64). Później doinstalowałem kde core(odtłuszczone kde:P).
Witam. Planuje zakup laptopa. Oczywiscie wszystko mialoby dzialac pod Debianem.
Najbardziej oplacalne wydaja sie laptopy z platformy VBI. Czy polecicie cos z czym nie bede mial wiekszych problemow pod Debianem ?
Kiera napisał(-a):
Najbardziej oplacalne wydaja sie laptopy z platformy VBI.
Również myślałem nad VBI, dokladniej nad składanym w znak.pl.
Tylko karta sieciowa... bede musiał sie dowiedzieć czy ją też można wymienić, tak przy okazji na jaką (wifi by się przydało) ?
Kadłub: VBI Compal JHL90 Montevina 15.4 WXGA+ TFT Glare, GF 9600GT-512MB, DVD-RW, Kam [JHL90120001]
Dysk twardy: (Serial ATA II) Seagate Momentus 250 GB (ATA/300, 7200, 16MB, NCQ) ST9250421AS
Pamięć Ram: SO-DIMM DDR2 2x2048 MB PC-800 Kingston HyperX (KHX6400S2LLK2/4G) CL5
LUB
Pamięć Ram: SO-DIMM DDR2 2x2048 MB PC-800 Kingston (KVR800D2S6K2/4G) CL6
Procesor: Intel Core 2 Duo T9400 2.53 GHz BOX (Socket P)
LUB
Procesor: Intel Core 2 Duo T8300 2.40 GHz BOX (Socket P)
Jak chcesz wymienic cos co jest na stale w plycie głównej? Karty sieciowe WiFi/ZigBee/WiMAX umieszcza w odpowiednich zlaczach, a antena/-y umieszona/e sa nad panelem TFT LCD.
Czy ja wiem czy "najbardziej oplacalne" jest VBI. Bateria syf, matryca wiekszy syf, jakosc wykonczenia jak wszystko gdzie sie tnie koszty po chinsku. Nie bede nikomu mowil ze ma kupowac, czy ze nie jego kasa, ale ja osobiscie omijam wszelkie wynalazki typu VBI. Podobnie z reszta jak pawulony od HP - masówka i tyle.
qluk napisał(-a):
Jak chcesz wymienic cos co jest na stale w plycie głównej? Karty sieciowe WiFi/ZigBee/WiMAX umieszcza w odpowiednich zlaczach, a antena/-y umieszona/e sa nad panelem TFT LCD.
Użyłem złego słowa...
Dostałem e-maila i kartę można oczywiście dołożyć.
Odnośnie twojej wypowiedzi, HP syff, VBI syff to co w końcu jest porządne ?:)
hmm jak sie ma 2 tys zl i chce kupic cos mocnego to nic oprocz VBI na mysl mi nie przychodzi.
Czy w ogole ktos z forumowiczow to ma?
Czy sa jakies problemy na Debianie?
Druga sprawa to kadlubki. Lepsze ASmobile czy Compal ?