Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.

Członek DUG

Witam
Kiedys wyczyscilem plik /etc/init.d procps.sh i juz nie pamietam czy go usunalem pozniej czy nie ale po dodaniu go spowrotem powstal mi nowy plik o tej samej nawie z "~" na końcu, oraz w /etc/initd posiadam jeszcze plik !.#procps.sh ktory jest symlinkiem do root@debian.3038 poswietlony jest on na czerwono w mc.
Oprocz tego jak stworze jakis plik tekstowy na pulpicie rowniepowstaja mi te dodatkowe pliki z "~" na koncu dlaczego tak sie dzieje?

Ojciec Założyciel
jako zabezpieczenie
może bbyć tylda, może być rozszerzenie .old

Członek DUG

A jak moge sie tego pozbyć?

Ojciec Założyciel
skasować

Członek DUG

:)No tak ale po edycji dane pliku to cos powraca:/

Członek DUG
A jakiego edytora uzywasz? Jeżeli tego od KDE jak on tam sie nazywak KWrite? No to musisz ustawić w opcjach zeby nie robił kopii zapasowej podajże gdzies w zakładce ZAPIS. A jezeli chodzi o ten plik !.# to on powstaje podczas edycji pliku i po zakonczeniu powinien sam sie usunąć.

Członek DUG

nie wiem jakiego edytora uzywasz ale napewno przy zapisie robi ci kopie edytowanego pliku.

Członek DUG

KWrite
Dzieki mieliscie racje.chyba czas zaczac myslec samemu:D