Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Strony: 1
mam debiana sid na jajku 2.6.18-6-amd64... problem pojawia się gdy laptop zostanie zamknięty lub przełącza się w stan wstrzymania po dłuższej bezczynności (gaśnie monitor). Niestety nie mogę potem go włączyć, system działa, aczkolwiek ekran pozostaje czarny... wiecie może jak temu zapobiec?
Też miałem kiedyś podobny problem. Ja bym ci proponował nowszego kernela bo na tym nie dziwne że jest bubu skoro masz laptopa. Tym bardziej że masz sida. Ja mam 2.6.26-rc9 i wszystko mi działa.
nie wiem czemu ale jak zainstaluje każdego nowszego kernela linux zaczyna mieć tendencje do stawania... sysytem po paru minutach działania przestaje reagować... na tym kernelu wszystko śmiga, oprócz kadu ale jest pidgin:P no i właśnie tego wygaszenia bez możliwości powrotu:/
To skompiluj kernel własnoręcznie i sprawdź logi co może powodować zawieszenie systemu. Na laptopy zalecany jest najnowszy kernel, przynajmniej z repo jak nie chce ci się kompilować. Jak miałem stary kernel połowa rzeczy mi nie działała, teraz wszystko gra i buczy ;) Do zarządzania energią używam dodatkowo "kpowersave" na fluxie bo czasami też miałem bubu z wygaszaniem ekranu, ekran był później po prostu za ciemny.
Ostatnio edytowany przez skotx (2008-07-24 11:36:57)
kpowersave wgrane i skonfigurowane... może pomoże
karzel88 napisał(-a):
kpowersave wgrane i skonfigurowane... może pomoże
kpowersave musi być uruchomione z roota bo inaczej nie działa. możesz to dodać w sudo i później do autostartu jak pomoże.
ale nie pomogło:/
No to według mnie jajko na nowo jak już pisałem, albo grzebanie w konfiguracjach czego ja nie lubię. Powodzenia ;)
Pozdrawiam
Wypróbuj tego: http://en.opensuse.org/S2ram#OK.2C_enough_talk.21_L … et_started.21
U mnie zabanglało. :)
Mi to samo bubu dzisiaj się zrobiło (nie mówiąc o innych) heheh Zawieszenie systemu na amen. czas zepsuć jeszcze bardziej ;)
Strony: 1