Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Pytanko dotyczy obslugi aplikacji z wine pod gnomem... moze dokladniej z przykladem... :
mamy np. programik 7zip. Klikamy na jakies archiwum rar i pieknie sie otwiera w 7zip (przypisalem ten program do obslugi rar'ow)...
sytuacja identyczna, tyko ze pod gnome... klikamy na plik rar i nic sie nie dzieje... (oczywiscie wskazalem ktorej aplikacji ma uzywac, czyli 7zip'a z wine)
Jak w gnome podac systemowi (jakie polecenie) w momencie wskazywania jakiej aplikacji domyslnie uzywac do danego rodzaju plikow, aby uzywal programu z wine jak swojego (czyli przesylal do niego odwolania)...
ps
prosze mi nie pisac ze do obslugi archiw jest taki i taki program, bo to wiem ;)
fak.. no i jak pilka o sciane...
ps
prosze mi nie pisac ze do obslugi archiw jest taki i taki program, bo to wiem ;)
pytanie moje dotyczy zupelnie czego innego... chyba nie zrozumiales pytania...
exodus.mc napisał(-a):
fak.. no i jak pilka o sciane...
ps
prosze mi nie pisac ze do obslugi archiw jest taki i taki program, bo to wiem ;)pytanie moje dotyczy zupelnie czego innego... chyba nie zrozumiales pytania...
Skoro zamiast drzwiami, wchodzisz oknem to się nie dziw. :)
jesli wpisanie z palca w nautilusie wine sciezka program.exe nie sprawdza się to można spróbowac napisac taki skrypcik
#!/bin/bash wine sciezka program.exe
wsadzic np do /usr/bin i na niego wskazać.