Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Strony: 1
jest kod:
while ($menu = mysql_fetch_object($sql)) { echo'<script type=\'text/javascript\'> var jszmienna = '.$menu->gatunek.' </script>'; echo'<li class="menu">'; echo'<a class="link" onclick="document.getElementById(\'add_gatunek\').value=jszmienna">'.$menu->gatunek.'</a>'; echo'</li>'; }
jego zadaniem jest po kliknieciu na nazwe wpisanie jej nazwy w inputa o id add_gatunek. Gdy zamiast zmiennej przypisanej do jszmienna wpisze coś innego wyświetla to poprawnie natomiast w obecnej formie zwraca undefined co tu jest nie tak dlaczego nei chce wyświetlać poprawnie nazwy zmiennej zawierającej rekord z bazy ?
Ostatnio edytowany przez Rumi (2008-07-02 11:50:01)
zobacz czy generowany kod html ma poprawna tresc skryptu
Stosuj przy komendzie echo cudzyslow zamiast apostrofu. Apostrof zostaw dla javascript. Bedziesz mial czytelniejszy kod
kayo napisał(-a):
Stosuj przy komendzie echo cudzyslow zamiast apostrofu. Apostrof zostaw dla javascript. Bedziesz mial czytelniejszy kod
nie chce mieć "czyściejszego" kodu chce żeby to kurestwo zadziałało ;)
Ale to prawda, czysty kod będzie działał. Przyjmij jakąś konwencje w stosowaniu apostrofów i sie jej trzymaj bo w tej chwili błąd powoduje brak apostrofów w linii:
var jszmienna = '.$menu->gatunek.'
zdaje mi sie ze powinno być:
var jszmienna = \''.$menu->gatunek.'\'
kamikaze napisał(-a):
var jszmienna = \''.$menu->gatunek.'\'
no faktycznie jestem idiotą :] co do kodu to dla mnie on jest czytelny :]
Strony: 1