Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Strony: 1

prawiczek erotoman
jest kod:
while ($menu = mysql_fetch_object($sql))
{
echo'<script type=\'text/javascript\'>
var jszmienna = '.$menu->gatunek.'
</script>';
echo'<li class="menu">';
echo'<a class="link" onclick="document.getElementById(\'add_gatunek\').value=jszmienna">'.$menu->gatunek.'</a>';
echo'</li>';
}jego zadaniem jest po kliknieciu na nazwe wpisanie jej nazwy w inputa o id add_gatunek. Gdy zamiast zmiennej przypisanej do jszmienna wpisze coś innego wyświetla to poprawnie natomiast w obecnej formie zwraca undefined co tu jest nie tak dlaczego nei chce wyświetlać poprawnie nazwy zmiennej zawierającej rekord z bazy ?
Ostatnio edytowany przez Rumi (2008-07-02 11:50:01)

Moderator Mamut
zobacz czy generowany kod html ma poprawna tresc skryptu

Członek DUG

Stosuj przy komendzie echo cudzyslow zamiast apostrofu. Apostrof zostaw dla javascript. Bedziesz mial czytelniejszy kod

prawiczek erotoman
kayo napisał(-a):
Stosuj przy komendzie echo cudzyslow zamiast apostrofu. Apostrof zostaw dla javascript. Bedziesz mial czytelniejszy kod
nie chce mieć "czyściejszego" kodu chce żeby to kurestwo zadziałało ;)

Administrator

Ale to prawda, czysty kod będzie działał. Przyjmij jakąś konwencje w stosowaniu apostrofów i sie jej trzymaj bo w tej chwili błąd powoduje brak apostrofów w linii:
var jszmienna = '.$menu->gatunek.'
zdaje mi sie ze powinno być:
var jszmienna = \''.$menu->gatunek.'\'

matka przelozona

prawiczek erotoman
kamikaze napisał(-a):
var jszmienna = \''.$menu->gatunek.'\'
no faktycznie jestem idiotą :] co do kodu to dla mnie on jest czytelny :]
Strony: 1