Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Witam. pytanie brzmi jak powinien wygladac plik fstab zeby user mial pelne prawa do partycji fat32, badz z jakimi parametrami zamontowac ppartycje.
Moj plik fstab:
# /etc/fstab: static file system information. # # <file system> <mount point> <type> <options> <dump> <pass> proc /proc proc defaults 0 0 /dev/hdb2 / ext3 defaults,errors=remount-ro 0 1 /dev/hdb3 none swap sw 0 0 /dev/hdc /media/cdrom0 iso9660 ro,user,noauto 0 0 /dev/fd0 /media/floppy0 auto rw,user,noauto 0 0 /dev/hda1 /mnt/wdc vfat defaults 0 0 /dev/hdd1 /mnt/samsung vfat defaults 0 0 /dev/hdb1 /mnt/wdc2 vfat defaults 0 0
Przy takim ustawieniu niemoge zapisywac..
hej, też jestem zielony jeżeli chodzi o Debiana, ale bardzo mi pomógł FAQ http://www.dug.net.pl poczytaj sobie, warto, a Twój problem rozwiąże to: http://www.dug.net.pl/faq/index.php?kat=6&id=100
Miłej lektury.
mkdir /mnt/win
mount /dev/hdXX (pierwszy X - litera dystku drugi X - numer partrycji) /mnt/win
Matthew chyba nie zrozumiales mojego pytania...
mylko thx za link mam nadzieje ze to rozwaze moj problem...
heh no tak wsio smiga dobrze ;)
tylko why z forum niema linka do faq ;) a dowas trafilem przez search debian forum :P
thx za pomoc
pozdrawiam.
to pewnie było zamierzone, bo jak się poczyta większość informacji na stronie głównej i FAQ to już na forum pytań nie trzeba zadawać
Hehe, ale jestem zarozumiały :D
Gokan ma racje, FAQ ze strony głównej powinien być dostępny na forum. Ja forum znalazłem przez linux.com.pl/forum. Nie miałem pojęcia, że macie strone główną. Trafiłem na nią przypadkowo bo zamiast forum.dug.net.pl wpisałem po prostu www.dug.net.pl . Z początku jak czytałem różne tematy denerwowało mnie, że piszą mi tu o jakimś FAQ-u, a tam zasady używania forum i inne banalne sprawy. A co do FAQ-a, na stronie głównej, to jak dla mnie super.
trza pojechac kazdego noobka ze nieczyta faq ktorego niebylo widac :P