Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
witam ,mam problem ,jestem początkujący w php i chciałbym odczytac plik /proc/cpuinfo i wyswietlic dane z niego wiec zrobiłem taki kod :
foreach(file('/proc/cpuinfo') as $ri) $m[strtok($ri, ' : ')] = strtok(' '); print $m['processor'];
ale nie działa :(
foreach(file('/proc/cpuinfo') as $ri) { $tmp=split("([\t ]*:[\t ]*)|(\n)", $ri); if ($tmp[0] == "processor") { echo $tmp[1] . "\n"; break; } }
a jakis inny sposób ,nie moge dzieki temu wyciągnąc innych wartosci jak typ i bogflopsów :P
mozesz - wystarczy nie breakowac i (jezeli chesz to pozniej wypisywac w innej kolejnosci niz jest w cpuinfo) zamiast na wyjscie wpisywac do tablicy - np
if ($tmp[0] == "processor" || $tmp[0] == "bogomips") { $cpu_info["$tmp[0]"]=$tmp[1] }
jezeli interesuje Cie wiecej wartosci mozesz pominac if'a i zapamietac w tej tablicy wszystko ... mozesz tez dac drugi indeks w tablicy tworzony w oparciu o zawartosc processor i w ten sposob uzyskac info o wszystkich procesorach ...
licz sie z tym ze na niektorych systemach (np. Solaris) nie ma /proc/cpuinfo