Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Strony: 1
Zupgradowałem system po niecałym roku :) i zauwazylem ze w rcconf pojawilo się wiel rzeczy ktorych kiedyś tam nie było.
Czyżby przeskoczyły z rcS.d do rc2.d niektóre rzeczy?
Po tym upgradzie często mieli mi dysk (odgłos mielenia jet standardowy jak przy uruchamianiu jakiegoś większego programu) tylko dlaczego zaczyna mielić jak nic nie robie, chwile pomieli i przestaje.
Domyślam się że może to być związane z jakąś włączoną usługą a może nowy FF 3.0 takie cuda wyczynia?
Jak łatwo sprawdzić w ciagu kilku sekund co w danym momencie mieli dyskiem lub zabiera więcej pamięci?
Ostatnio edytowany przez korbol (2008-06-26 17:37:41)
korbol napisał(-a):
Jak łatwo sprawdzić w ciagu kilku sekund co w danym momencie mieli dyskiem lub zabiera więcej pamięci?
htop, top?
Nawet w htopie wcześniej sprawdzałem ale dopiero teraz w manie wyczytałęm o opcji "M" i chyba ff coś knoci.
Dzięki.
no, ff 3 faktycznie coś ostro proca żre
Cron'a mam wyłączonego.
To FF 3.0 zabiera 100% CPU co jakis czas (co około minutę lub kilka minut)
Jak to zdiagnozować co mu się dzieje?
A ten cały Firerfox nie ciagnie procka przy odpalonym flash'u w przeglądarce ? Być może to jakieś konflikty z flashem ?
Updejtnąłem dzis ff i się uspokoił :) ale jeszcze poobserwuje.
Strony: 1