Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
witam .
Mam problem z odtwarzaniem plikow RMVB.
Na gentoo i na debianie sprawa wyglada tak samo, dzwiek sie rozjezdza z filmem, i to w wielu filmach tak mam w formacie wlasnie rmvb.
uzywalam i gxine i mplayer i to samo, sciagnalem nawet kodeki ze strony mplayera, wgralem do odpowieniego katalogu i pokazalem gxine gdzie szukac kodekow do rmvb, i dalej to samo. pomaga jedynie przewinieie strzalkami w tyl w przod w tyl w przod z razy is ie na jakis czzas ustawia. ale pod koniec filmow to tragedia jest. Nie mam zi0elonego pojecia jak to zrobic. a google za duzo mi nie powiedzialo. Jesli ktos by znalazl odpowiedz byl bym wdzieczny
Spróbuj w wierszu poleceń mplayera dodać
-autosync 30
Jeśli pomoze to możesz dopisac na stałe do pliku konfiguracyjnego.
W mplayer "+" i "-" służy do korygowania opóźnień.
Ostatnio edytowany przez Piotr3ks (2008-06-17 00:25:59)
a nie przypadkiem z i x ?
dawno nie korygowałem, ale coś mi się tak jakoś kojarzy.
Bodzio napisał(-a):
a nie przypadkiem z i x ?
dawno nie korygowałem, ale coś mi się tak jakoś kojarzy.
To jest do korekcji napisów ;)
@marcusdavidus
Sprawdź, czy tak samo dźwięk rozjeżdża się na fullscreenie jak w małym okienku - generalnie to może być kwestia słabego procesora ...
Spróbuj przekompilować mplayera wskazując sterowniki all a nie essential. Ewentualnie zobacz czy realplayer da radę.
-framedrop -autosync 1
Dodanie tych opcji powinno załatwić sprawę.
pasqdnik napisał(-a):
To jest do korekcji napisów ;)
no tak :) - dzięki
mam framedrop i autosync rownierz, mam rownierz hardframedrop . jak napisalem nie mam problemow na windowsie, i nie tnie mi film ani nie zwalnia na linuxie rownierz.realplayer mi tnie ale on zawsze mi cial :( . raczej watpie ze to wina procesora, obciazenie mam w granicach 15% ogladajac Atchlon xp 1700+ . zainstalilem sobie media player classic na wine i kodeki i nie tnie o0.
To rozjeżdza się dzwięk jeszcze czy nie ? bo trudno zrozumieć twoją wypowiedź.(na mplayerze)
dzila mi na media player clasic via WINE , a na natywnych dzwiek sie gubi.