Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Dzis wzielo mnie na zainstalowanie VB na swoim kompie i po drobnych testach porazka.
1. Co to na Centuriona za karty sieciowe: PCnet-PCI II, PCnet-PCI III oraz Intel PRO/1000 MT ?
2. Wybralem sobie PCnet-PCI III ustawilem NATa i uruchomilem sobie XPka zainstalowalem dodatki internet smiga ale za skarby nie chce widzic ta virtualka mojego fizycznego kompa :/
Jedyny sposob to ustawienie folderow wspoldzielonych - kicha :/
3. Mozna jakos sprawic by maszyna virtualna z XP widziala maszyne fizyczna ale w "normalny" sposob a nie poprzez jakies wymyslny paten VirtualBox jakim sa "foldery wspoldzielone" ?
Nie narzekaj na ten świetny emulator. Trzeba tylko umieć czytać dokumentacje. Żeby widzieć sieć musisz wybrać połączenie do interfejsu gospodarza (więcej info w dokumentacji VirtualBoxa)
A co do kart sieciowych to te karty potrafi udawać virtual box, chyba nie myślałeś że będzie potrafił udawać dowolną kartę sieciową...
milyges napisał(-a):
Nie narzekaj na ten świetny emulator. Trzeba tylko umieć czytać dokumentacje. Żeby widzieć sieć musisz wybrać połączenie do interfejsu gospodarza (więcej info w dokumentacji VirtualBoxa)
A co do kart sieciowych to te karty potrafi udawać virtual box, chyba nie myślałeś że będzie potrafił udawać dowolną kartę sieciową...
Bez przesady z tym swietnym.
debianus_userus napisał(-a):
milyges napisał(-a):
A co do kart sieciowych to te karty potrafi udawać virtual box, chyba nie myślałeś że będzie potrafił udawać dowolną kartę sieciową...Bez przesady z tym swietnym.
Ale zły nie jest :)
Zawsze możesz użyć Vmware serwer.
Ostatnio edytowany przez ba10 (2008-06-06 09:15:09)
VMware to ja mam na codzien :) Chcialem sie pobawic VirtualBoxem. Ale po zainstalowaniu go na Windows XP nie przydziela mi IP po DHCP z sieci fizycznej. Na Windows 2003 dziala jak powinno.
też nie lubie virtualboxa. bee
a ja wolę qemu :)
Graffi napisał(-a):
qemu jest nawet fajne, ale nie umiałem zrobić nijak żeby miało ludzką wydajność :|
próbowałeś użyć w parze z kqemu, kvm lub xen?
Ostatnio edytowany przez azhag (2008-06-07 10:43:56)
a ja mam pytanie, da sie jakoś obrazy z VPC przenieść na VB? Wiem że da się zrobić konwersje poprzez zrzuty dla VMware.
qluk napisał(-a):
a ja mam pytanie, da sie jakoś obrazy z VPC przenieść na VB? Wiem że da się zrobić konwersje poprzez zrzuty dla VMware.
A jest sposob na konwersje obrazow z VB na VMware ?
debianus_userus: nie wime nie miałem potrzeby :)
Ja na codzień używam:
vmware+qemu+vb+bochs do testowania swojego OSa ;)
Z moich doświadczeń wynika ze VB jest najbardziej na błędy w kodzie systemu czuły (jak prawdziwy procesor).
Pozdrawiam.