Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.

Członek DUG

Witam.
Jak zpodam jakas muzyke w xmms to dzwiek jest troche brzęczący co moze byc tego powidem

prawiczek erotoman
"powidem" może być nie "w pyte" mp3 ;]

Członek DUG

a ja mam taką dziłną przypadłość że jak ustawie dźwięk na 100% to charczy :)
a tak na powaznie sprawdź ustawienia mixera mi przy 80 % potrafi nieźle charczeć ale to musisz sam dokładnie sobie po ustawiać

Członek DUG

Mp3 jest w porzadku na windzie.
A w mixerze mam wszystko na full

Członek DUG

Zauwazyjem jeszcze coś w xmms w ustawieniach wtyczka wyjsciowa jest domylnie OSS a ja przeciez instalowalem ALSE skad wziero mi sie OSS przeciez ani go nie instalowalem ani nie konfigurowale??Alse oczywiscie tez moge wybrac w xmms

Członek DUG
no to wybierz ALSA w XMMS potem ustaw sobie głośność PCM na 80% a głośność MASTER na 90% i troche podgłoś dźwięk sprzętowo (ssuwakiem ;) Zawsze jeżeli się da lepiej zgłaśniać dźwięk sprzętowo aniżeli programowo - jest znaczny spadek jakości, a poza tym jeżeli już chcesz zwiększyć to raczej nie stosuj ssuwaka PCM bo właśnie zauważyłem ze on własnie powoduje te charczenie :/

Członek DUG

Oki:)
Pomgło z tym mixerem teraz jest spoko:)
A czy ktos wie skad sie wzielo to OSS na ktorym tez dzwiek smiga mimo ze ja tegio ni instalowalem?

elektryk dyżurny

większośc programów nie obsługuje jeszcze alsy, tylko oss, dlatego w alsa jest emulacja oss.

Członek DUG

:)skad wiesz takei rzeczy?

elektryk dyżurny

tego akurat nie pamiętam :)
chyba z jakiegoś manuala czy coś