Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
witam
tak się zastanawaim czy to zadziała, kompiluje sobie jajko pod ubuntu 8.04 czy zadziała z wersją 7.10
czy ma znaczenie na jaim systemie kompilowane ( zakładając, ze nei mam modułów żadnych do uruchamiania), czy lepiej kompilowac na tym samym co ma działać
jak myślicie
pozdrawiam
T.M.
oczywiscie ze zadziała ,kompilujesz pod sprzęt i jesli nie zmieniasz konfiguracji kernela ,powinno działać
heh, kiedyś uruchomiłem Sarge'a na jajcu z Suse 10.1, i w sumie chyba działało :P
Należy zwrócić uwagę na to czy w docelowej dystrybucji występuje ta sama wersja gcc jaką kompiluje się jajo.
Jeśli nie będzie to zapomnij o jakimś doinstalowywaniu sterów.(nvidia etc)
zawsze można podlinkować gcc
Bodzio napisał(-a):
zawsze można podlinkować gcc
Jeśli w danym distro występuje.
Gorzej jak go nie ma i nie można w prosty sposob (z paczki) zainstalować.
ilin napisał(-a):
Należy zwrócić uwagę na to czy w docelowej dystrybucji występuje ta sama wersja gcc jaką kompiluje się jajo.
Jeśli nie będzie to zapomnij o jakimś doinstalowywaniu sterów.(nvidia etc)
przesada ... dodatkowe moduly mozna budowac na tym samym systemie na ktorym budowalismy jajko
Niby tak.
Ale po co utrudniac sobie życie.
Łatwiej przestawić wersję kompilatora w systemie na którym się kompiluje jajko.
Przykład.Kompilujemy jajko na sidzie dla etcha.Przestawiamy na gcc 4.1 i powinno być git.
Gorzej jak uzyjemy 4.2 lub 4.3.
Nie wiem jak tam w buntach się to ma.
PS. Niedawno do Lennego zainstalowałem jajko kompilowane na Sidzie.(Ta sama maszyna)Żadnych problemów.
Pozdrawiam