Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Witam już od dwóch dni walczę z instalacją javy. Mianowicie instalowałem już z repozytoriów=porażka, kompilowałem ze źródełek=porażka (skompilowało się poprawnie) nawet zbudowałem sobie pakiecik .deb nawet to mi nie pomogło;P No i nie mam już pomysłu;/ Proszę o jakieś sugestie może ten problem związany jest z tym że używam Mozilli w wersji beta? Ale raczej nie gdyż na operze jest to samo.
twój problem związany jest z tym, że nie zastosowałeś najprostszego istniejącego rozwiązania. mianowicie, nie zainstalowałeś javy z binarek ze strony producenta (przypominam: sun microsystems), najlepiej w katalogu /usr/local/java albo coś w ten deseń.
w naszym faq nawet Bodzio kiedyś popełnił był art na ten temat: LINK
instalacja javy z repozytoriów
apt-get install sun-java6-plugin sun-java6-jre sun-java6-bin
akceptujesz licencje czyli Ok i Tak
a żeby java ta była wykorzystana przez inne programy
update-alternatives --config java
wybierasz
/usr/lib/jvm/java-6-sun/jre/bin/java
LongeR co to jest ta , Mozilla w wersji beta?
sprawdzam jave na http://www.java.com/en/download/help/testvm.xml
i na Iceweaselu działa prawidłowo
Ostatnio edytowany przez arturek (2008-04-22 00:06:25)
rychu instalowałem w ten sposób na głównej stronie DUG'a znalazłem nawet dwa faq zainstalowało sie poprawnie ale dalej nie działało jak wrócę do domku to spróbuję. A chodziło mi o Mozille Firefox 3 beta 4:)
a jaką masz procek.
Na procki 64 bitowe nie ma plaginu do firefoxa w javie sunowskiej
Pozdrawiam
Nie procek jest 32 bitowy jak wrócę do domu to się tym zajmę:)
LongeR jak masz Sida , to z experimental
możesz spokojnie używać
iceweasel (3.0~b5-1)
i nie ma problemu z javą z repozytoriów
Ostatnio edytowany przez arturek (2008-04-22 19:02:25)
Dla potomnych zdaje się że narazie działanie javy na Firefoxie beta nie jest do końca dopracowany gdyż zainstalowałem przeglądarkę Epiphany i wszystko działa wyśmienicie.