Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.

Użyszkodnik DUG

mojego posta tez ktos wywalił, temat postu
"Cerberus ADSL2 WIFI 802.11g Plus reconect"
chodziło czy ma ktos softa do restartowania tego routera, albo źródła jakiegos podobnego programu. trzeba cos z tym zrobic, tak jak azhag pisze moze na punbb sie przeportowac
 Użytkownik

Panowie i Panie
nie na punbb tylko wystarczy zaktualizowac do najnowszej wersji....
wyszlo chyba z 6 kolejnych i wy sie dziwicie ze jakies dziecko neo szaleje po bazie danych ? update i po klopocie pisalem jakis czas temu do administracji ale olali temat - oto efekt...

Ojciec Założyciel
	@Mundek - myślisz że olaliśmy ? nie
Już dawno próbowaliśmy updatować, tylko widzisz w nowej wersji baza się rozjechała i nic nie szło odczytać.
Zresztą gdybyś na forum phpBB poczytał, to wiedziałbyś, że zrobienie updatu z naszej wersji - łacznie z bazą postów, userów,shoutboxa, grup i prywatnych wiadomości jest niemożliwe.
Zwróć uwagę że jak ktoś chce na siłęwejść na nową wersję to ma po prostu nowe forum i link do starego (już zablokowanego) forum
 Użytkownik

hmmm siedze w phpbb od wersji 2.0.9 wiec prosze nie mow mi "gdybys czytal o phpbb" 
gdy cos sie nie udawalo zawsze stawialo sie "od nowa" robilo sie zrzut i wypelnialo pliki...
moze nie jestem majstrem ale cos nie cos wiem wiecgdybyscie mieli jakis problem to walic ;]
Edit : 
Btw. to ktos niechlujnie instalowal modyfikacje np. online/offline
zabraklo nielamliwej spacji z lewej a z prawej zostala zdublowana
ogolnie powinniscie od nowa zasiasc przy tpl'kach ;))

Użytkownik

cześć, wybaczcie, że nie na temat, ale dla takiej piedy nie chce mi się zakładać nowego:
Nie ma tu polskich liter, strasznie uperdiwe w czytaniu: http://dug.net.pl/faq/faq-3-55-przegladanie_zasob%F3w_samba.php

Ojciec Założyciel
	bo nikomu się nie chce poprawić :) - na wszystko przyjdzie czas.

elektryk dyżurny

a bo w którymś momencie defaultowe kodowanie mysql zmieniło się z iso-2 na utf, i stąd ten rozpierdol z ogonkami

Ojciec Założyciel
	Już drugi raz w tym tygodniu mi się zdarza, że płyta z serwera DUG-a się wyłącza z powodu przegrzania chipsetu. Teraz włączyłem zewnętrzny wentylator, który dmucha na płytę, ale to jest chore. Płyta jest z chipem Nvidia, żeberka zamiast w pionie to są w poziomie i trzymają ciepło. Poza tym radiator chipa jest malutki jak niemowlę. Pewnie w lecie trza będzie tą dziadowską płytę wymienić.

matka przelozona
	Bodzio napisał(-a):
Już drugi raz w tym tygodniu mi się zdarza, że płyta z serwera DUG-a się wyłącza z powodu przegrzania chipsetu. Teraz włączyłem zewnętrzny wentylator, który dmucha na płytę, ale to jest chore. Płyta jest z chipem Nvidia, żeberka zamiast w pionie to są w poziomie i trzymają ciepło. Poza tym radiator chipa jest malutki jak niemowlę. Pewnie w lecie trza będzie tą dziadowską płytę wymienić.
Czy potrzebna jest pomoc w kwestiach sprzętowych ?
Może jako nowy się wkupię :) ?

elektryk dyżurny

jeśli radiator jest przykręcony, to możesz wymienić na coś lepszego - w sklepie są za parę złotych, tylko musisz znać wymiary albo go wykręć, postaw ten duży wentylator i idź z tym do sklepu żeby dobrać coś odpowiedniego - może nawet będzie coś, gdzie można mały wentyl nakręcić.
chyba że radiator jest po chamsku przyklejony, to będzie lipa

Ojciec Założyciel
	w poniedziałek zrobię fotkę i wkleję -zobaczysz jak to wygląda. :(
Bodzio napisał(-a):
w poniedziałek zrobię fotkę i wkleję -zobaczysz jak to wygląda. :(
Podaj typ płyty głównej to sobie obejrzę co tam jest zamontowane

Pan inż. Cyc

Bodzio, dawaj fote i jaki chipset, potem poszperam w zasobach bo mam gdzies jakies miedziaki jeszcze oraz alu ;]

Ojciec Założyciel
	hehe, wybaczcie - nie dzisiaj. Miałem w robocie niezły bajzel. Czasem ma się do czynienia z ludźmi nieodpowiedzialnymi. Koleżanka w cudzysłowie - doniosła do GIS-u do warszawy na służby BHP u mnie w robocie (pośrednio na mnie) - i jutro mam kontrolę.

Członek DUG
	ehhhhhhhh te kobiety....:]

Pan inż. Cyc

Bodzio: heh, daj jej więc prezen nie na dzień kobiet a dzien faceta czy jakis taki ;]
A co do tematu to mam już trochę metalu wyszperanego więc czekam na szczegóły :D

Ojciec Założyciel
	Dobra, jest fotka z widokiem chipsetu i numerem płyty.
Jak widać ten chipset prawie nie ma żeberek, to jak się ma chłodzić. Płyta jest nówka, kupiona w zeszłym roku, i kto mógł przewidzieć, że takie numery będzie nam odwalała.

matka przelozona

Ojciec Założyciel
	Jak dziewczyno ? - jak to ma 1,5 x 1,5 cm
BiExi napisał(-a):
... naklejeczke z naisem AMD z tamtad wyjebac ....
Czy chcesz BiExi wypłoszyć porządnych facetów z tego forum ? :)

Pan inż. Cyc

nie czaje? Co ma kawalek folii z nadrukiem AMD do prawdziwych facetów? :>

Driver

Zapewne po drugiej stronie pl. glownej sa plastiki na ktorych 'podmontowany' jest radiator. Ja bym obcial je, wycignal ten maly shit i wstawil nowy z wentylatorkiem. Nie takie rzeczy sie wymienialo a to +/- 20min roboty. 
P.S. 
Jesli byscie sie zdecydowali na taka wymiane, to zainwestujcie w dobra paste termoprzewodzaca ale... nie przeginac z nakladana iloscia
Pozdrawiam

Moderator

BlackEvo napisał(-a):
Zapewne po drugiej stronie pl. glownej sa plastiki na ktorych 'podmontowany' jest radiator. Ja bym obcial je, wycignal ten maly shit i wstawil nowy z wentylatorkiem. Nie takie rzeczy sie wymienialo a to +/- 20min roboty.
P.S.
Jesli byscie sie zdecydowali na taka wymiane, to zainwestujcie w dobra paste termoprzewodzaca ale... nie przeginac z nakladana iloscia
Pozdrawiam
wydaje mi się że będzie problem z miejscem, to kondensatory są trochę za blisko pewnie dlatego dali taki mały radiator.