Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Witam. Potrzebowac kombajn jak w opisie na forum - postfox, sasl + antyvir. Wymagania: ma dzialac bezproblemowo - znaczy nie zabijac maszyny jak robil mi amavis z spamd i clamav i zeby maile mozna bylo odbierac outlookiem :-) (problem z autoryzacja)
Propozycje mile widziane :-)
Kpt. napisał(-a):
i zeby maile mozna bylo odbierac outlookiem :-) (problem z autoryzacja)
Propozycje mile widziane :-)
Tzn musi umieć authtype: LOGIN (reszta korzysta domyślnie z PLAIN).
http://struction.de/projects/HOWTO_VirtualMail_Exim … t_style=clean
Ekhm :-) Ze tak zapytam - testowales to? ;-) Zdaje sie, ze jest to ten sam opis co tutaj na forum :-) Chce tylko wiedziec, czy to dziala poprawnie.
eeeee.....
Ostatnio edytowany przez bobycob (2008-05-05 21:45:23)
zlyZwierz napisał(-a):
Nie wiem ,jaki opis jest na forum , ale u mnie ta konfiguracja działa całkiem OK, na serwerze z kilkunastoma domenami i setką skrzynek.
Uhum, u mnie wszystko zdechlo po jakims czasie - przyczyna nieznana :-( Generalnie mam teraz "ała" na tym punkcie.
a w jakim sensie zdechło?
Przestał po proostu działać, czy wieki przetwarza wiadomość
Jak? Procesy zwiazane z antyvirem, clamd, amavisd obciazaly proca na 100% non stop, zeby nie bylo. Przez serwer nie przechodzily praktycznie zadne wiadomosci - zalozona raptem jedna skrzynka - moja :-) Po jakims czasie zaczal coraz bardziej obciazac proca, az w koncu przez tydzien bylo 100% non stop. Jako, ze to router no to zaczely sie klocki. Komp nie byl taki slaby - PIII 933, wiec nie wiem w czym rzecz. Konfig wedlug opisu pare watkow wyzej.
Przy okazji - panowie, powiedzcie mi, jaki wziac konfig na maszyne przezznaczaona tylko na serwer statystyk, ew cacti do moniyoringu i 300 skrzynek pocztowych?