Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Kto już ma ?
U mnie bangla ślicznie :)
Bodzio napisał(-a):
Kto już ma ?
U mnie bangla ślicznie :)
ja na lapciaku mam 2.6.25-rc8
skompilowałem sobie go, bo na 2.6.24 nie chodziły mi stery do wirelessa intela tak jak powinny (w sensie iż moduł się ładował, łączyło mnie z moją siecią, ale nie miałem neta, nawet do bramy nie mogłęm pingować - natomiast po zapodaniu 2.6.25 wszystko chodzi jak ta lala - jestem niezmiernie zadowolony :)
pozdrawiam
milosz
z nvidia jest problem :(
no jeszcze nie sprawdzałem, bo zapodałem sobie w robocie, a tu mam radka. W domu jest nvidia i się zobaczy. Podobno trza jakoweś patche zapodać. Jak się moduł nie skompilouje to w necie trzeba będzie poszukać co go boli.
U mnie z nvidia działa, gpu fx5200. Faktycznie, patche są konieczne, bez nich nie szło. Jajko robiłem zgodnie z poniższym:
http://www.nvnews.net/vbulletin/showthread.php?t=110088
Ja już od jakiegoś czasu mam już nawet zdązyłem je ponownie przekompilowac bo dolożylem sieciowkę i mi jej nie widziało.
Z nvidią zero problemu ale patcha trzeba nałożyć.
Lata nawet sędziwa GF 4.
Ale z tym to jeszcze się mocowalem na 2.6.25rcX
Nie bardzo wiem jak się buduje paczki z nvidią
Ale ja patcha na źródła nałożyłem klasycznie.
Rozpakowałem binarke potem w katalogu ze źródłami
patch -p1 < łatka.
Myśle ze najpierw nałożyc tak łatkę a potem budowac paczkę.
u mojej dziewoi na laptopku śmiga jak marzenie. u siebie jeszcze poczekam, bo mam nvidię i nie znam się na patchach (a na czym się nie znam, to się tego boję).
Dobry wieczór
http://forum.dug.net.pl/viewtopic.php?id=10748 było dawno temu
prosze nei ciepać miąśickiem nadrobie strarty zaległe na faorumku echhh bleee zaś Ryszard twa kutfa mey kulpa
mam :d nvidia śmiga, ale virtualbox sie bubi :(
Ja mam u siebie na archu smiga wybornie :)
Co za plaga z tym słowem "śmiga". Strach zajrzeć do lodówki... :-
davidoski napisał(-a):
Co za plaga z tym słowem "śmiga". Strach zajrzeć do lodówki... :-
Śmignąłem do lodówki i nic się nie stało. Nie ma co się bać.
Bodzio masz na serwerze zainstalowane to jajko? Ja szukam teraz paczek typu IMQ. WRR, U32, no i jakis patch-o-matic by sie przydał ale nie widze na necie, chyba za wczesnie na to co? Strasznie mi na nim zalezy bo widze tam juz wbudowane stery do intela 1000 na PCI-EXPRESS a z takowych kart własnie na serwie korzystam
na serwerze to nie, na lokalnym kompie - jak najbardziej
Ja też jeszcze troche poczekam w takim razie, narazie jade na 2.6.19 i spisuje sie nieźle ale mam problem z modułem e1000, co jakisczas mam errory typu transmit time out a słyszałem ze właśnie poprawione stery wkompilowane w kernel 2.6.25 rozwiazują ten klopot. No ale nic zbyt wczesnie na to jajeczko, poczekam jeszcze aż sie nieco ostudzi nowa jajecznica ;)
ja tam wcale nie czekam. kompa i laptopa mam na tyle starego, że jajko z etcha by wystarczyło do obsługi wszelkich ich nowinek technicznych. kompiluję sobie raz na jakiś czas na sidzie na drugim dysku, albo na laptopku u dziewczyny (dopóki się włącza to nie zauważa różnicy) po to żeby ładnie w conky wyglądało......hmmm....2.6.25.
Ostatnio edytowany przez parrotlarch (2008-04-24 20:57:12)
to tak warto dla wprawy pomieszać w ustawieniach :) - ja teraz dopieszczam
AgayKhan; sam kompilowałeś kernel , jakie zmiany ?
pakiety sam sobie zbudowałem nvidii (173.08)
ale na kernelu
linux-image-2.6.25-2-686_2.6.25-2~snapshot.11248_i386
z
deb http://kernel-archive.buildserver.net/debian-kernel/ sid main
nie daje rady zbudować modułów nvidii
Ostatnio edytowany przez arturek (2008-05-03 22:18:48)
kernel sam kompilowałem, konfig wziąłem z 2.6.24.3 ( późniejsze jądra nie potrafiłem skonfigurować, miałem kernel paniki, dopiero 2.6.25 bez zmian w konfigu poszło bez paniki). Zamiast headersów mam po prostu źródełka po kompilacji.
AgayKhan; dzięki za info ,
spróbuje i tego
bo obecnie na jądrach 2.6.25 z repozytoriów ,
nie daje rady zbudować modułów nvidii
a sterowniki tez muszą być nowsze , bo z legacy to mi nie ruszą
Ostatnio edytowany przez arturek (2008-05-03 22:48:59)