Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
domyslalm sie ze czegos nie zaznaczylem ale te moduly sa mojemu serwerowi nie potrzbne bo choodzi bez nich bez porblemu. chcial bym to wylaczyc zeby przy starcie nie pisalo.
http://img407.imageshack.us/my.php?image=dscn3061hb3.jpg
Ostatnio edytowany przez x27 (2008-05-02 13:57:59)
to chcialem je wylaczyc ale z kad znac dokladna nazwe modulu??
You can blacklist a module using the following syntax: module_name.blacklist=yes. This will cause the module to be blacklisted in /etc/modprobe.d/blacklist.local both during the installation and for the installed system.
Ja nie doszedłem do tego co powoduje ten komunikat i jak to naprawić, chociaż po kolejnej kompilacji już go nie było (widocznie wszystko co trzeba było to wkompilowałem). A jak usunąć ten komunikat to nie wiem, zostawiam to pytanie dla bardziej doświadczonych ludzi.
Ewentualnie możesz spróbować bootować z opcją "quiet". Może to Cię będzie zadowalać.
Ostatnio edytowany przez skotx (2008-05-02 16:57:53)
zobacz czy masz katalog /lib/modules/2.6.25 jezeli nie to go utworz i daj depmod -a
no wlasnie w lib/modules/x.x.xx nie ma .
jak mam dodac jak nie wiem jak dokładnie nazywaja sie barakujace moduly?
pozd
bercik napisał(-a):
zobacz czy masz katalog /lib/modules/2.6.25 jezeli nie to go utworz i daj depmod -a
Tak jak kolega bercik napisał :D
Najpierw utwórz odpowiedni katalog.
Potem wydaj polecenie depmod -a
zle zrozumialem :)
taka sciezka jest oczywiscie
i sa w niej moduly i plik glowny modules.dep
pozatym depmod ta komenda jest uzyta automatycznie pod koniec make modules, albo make modules_install.
czekam na odp
Pozd
Ja bym ci polecił przekomilować jeszcze raz kernel z tymi opcjami których jesteś pewien. Z własnego doświadczenia mogę ci to polecić. Ja tak zrobiłem i teraz jest wszystko ok. Wcześniej nawet jak nie byłem czegoś pewny to i tak to wyłączałem i to było złe rozwiązanie ;) Myślę że to zajmie mniej czasu niż dochodzenie jak pozbyć się tego komunikatu.