Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Poszukuje jakiegos programu PIM lub organizera.
Cos w stylu
http://www.ipi.fi/~rainy/index.php?pn=projects&project=rainlendar
Szukałem po necie ale jakos nic ciekawego jeszcze nie znalazłem.
korganizier czy jakos tak
Za duży, pół KDE mi sie na komp zwali :/
Może coś mniejszego. Mogą być takie karteczki na pulpit. Byle nie pod KDE.
Że odświeżę temat: Zbooj - znalazłeś coś godnego uwagi? A może ktoś inny coś poleci?
programy ze stajni GPE, calcurse, zim
tego ostatniego sam używam, nie jest to organizer w klasycznym znaczeniu, ale po nabraniu pewnego nawyku świetnie spełnia tę rolę, ponadto może spełniać inne ;]
Ostatnio edytowany przez azhag (2008-04-01 13:56:45)
a moze thunderbird z dodatkiem lightning... (moze akurat uzywasz TB)
Będę testował lightning. Dla potomnych sposób przerobienia plugina (v.0.7) żeby działał pod icedove (v.2.0.0.9):
1 - pobierz plik xpi (ale jeszcze nie instaluj pluginu)
2 - otwórz terminal i przejdź do folderu, w którym zapisałeś plik xpi
3 - utwórz folder tymczasowy i wejdź do niego (mkdir lightning-tmp && cd lightning-tmp)
4 - unzip ../lightning-0.7-tb-linux.xpi (dopasuj do nazwy pliku)
5 - otwórz install.rdf ulubionym edytorem tekstu
6 - znajdź tag <em:targetPlatform>
7 - zmień zawartość taga na linux-gnu_x86-gcc3 (np. '<em:targetPlatform>linux-gnu_x86-gcc3</em:targetPlatform>')
8 - zapisz plik i zamknij edytor
9 - spakuj folder (zip -r ../lightning-0.7-debian.xpi)
teraz możesz usunąć ściągnięty wcześniej plik 'cd ..', 'rm -rf lightning-tmp' i zainstalować nowopowstały plugin lightning-0.7-debian.xpi.
źródło
edit
Już się cieszyłem, że działa a tu kupa - wtyczka co prawda wygląda na zainstalowaną, ale nie działa. Ktoś z Was może jej używa i ma z nią jakieś doświadczenia?
Ostatnio edytowany przez szczypior88 (2008-04-01 18:26:18)
Udało mi się uruchomić lightning - trzeba było wywalić icedove i ściągnąć "normalnego" thunderbirda. Czy można jakoś sprytnie zrobić synchronizację ligtning -> kalendarz google? Bo w drugą stronę mi się udało :)