Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!

Ogłoszenie

Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.

#1  2008-04-01 22:08:59

skotx - Członek DUG

skotx
Członek DUG

Iptables

Witam, mam problem z iptables (maskarada). Nie bardzo wiem jak to rozwiązać, wywala mi takie coś przy odpalaniu skyptu:

Kod:

iptables v1.4.0: Couldn't load target 'ACCEPT':/lib/iptables/libipt_-ACCEPT.so
cannot open shared object file: No such file or directory

Dodam że jajko dystrybucyjne 2.6.22-3-amd64.

Jeśli mam wysłuchiwać czyichś poglądów, to niech będą one wypowiedziane w formie twierdzącej, wątpliwości sam mam dosyć.

#2  2008-04-02 02:28:06

bercik - Moderator Mamut

bercik
Moderator Mamut
Serwis

Re: Iptables

pokaz moze linijke ktora do wywala ... bo zastanawia mnie ten myslnik w tej sciezce ....

"Wszyscy wiedzą, że czegoś zrobić nie można. Ale przypadkowo znajduje się jakiś nieuk, który tego nie wie. I on właśnie robi odkrycie." (A.Einstein)

#3  2008-04-02 11:35:11

skotx - Członek DUG

skotx
Członek DUG

bercik napisał(-a):

pokaz moze linijke ktora do wywala ... bo zastanawia mnie ten myslnik w tej sciezce ....

nie bardzo kumam co ci mam pokazać. problemem nie jest konfig czy coć podobnego. tu chodzi o to że tego pliku po prostu nie ma i nie wiem co z tym zrobić.
może ktoś by mi go wrzucił na rapidshara lub coś podobnego ten pliczek i może wtedy to ruszy, bo na razie nie widzę innej opcji.

Jeśli mam wysłuchiwać czyichś poglądów, to niech będą one wypowiedziane w formie twierdzącej, wątpliwości sam mam dosyć.

#4  2008-04-02 15:48:09

bercik - Moderator Mamut

bercik
Moderator Mamut
Serwis

bo takich plikow nie ma ... target ACCEPT w odroznieniu np od LOG wykonywany jest bez udzialu dodatkowych bibliotek ...

myslnik w nazwie biblioteki moze sugerowac jakis blad skladniowy w skrypcie (dla targetu LOG jest to plik /lib/iptables/libipt_LOG.so a nie /lib/iptables/libipt_-LOG.so)

"Wszyscy wiedzą, że czegoś zrobić nie można. Ale przypadkowo znajduje się jakiś nieuk, który tego nie wie. I on właśnie robi odkrycie." (A.Einstein)

Stopka forum