Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Strony: 1
witam,
od dwoch dni mam problem z jednym z moich switchy, a mianowicie switch nagle przestal przepuszczac pakiety (ping, ssh, telnet www, dhcp itd. ).
pod switcha (IP: 192.168.5.230) mam podpiete 4 Hotspoty (WRT54GL) ktore pracuja pod linuxem (IP: 192.168.5.231 - 240) , i gatewaya (IP 192.168.5.3) takze pod linuxem. Wszystkie uzadzenia loguja na serwer sysloga (IP: 192.168.5.5)
dostep fizyczny do switcha bede mial dopiero za 3 dni. moge sie jednak na niego przez wi-fi zalogowac, zresetowalem go juz, ale niestety nie pomoglo.
podpiolem laptopa pod kabel i odpalilem wireshark'a.
www.adamkowalewski.com/log1
IP .16 i .17 to zawsze moj laptop, zmienialem tez maske moim hotspotom z 5 na 7.
www.adamkowalewski.com/log2
www.adamkowalewski.com/log3
bede wdzieczny za wszelkie sugestie.
Witam
Nie wiem co to za switch, ale zaawansowany niezle skoro zajmuje się TCP. Mam takiego jednego szkieletowego w robociaku, mogę zerknąć jutro choć nie wiem czy tam coś znajdę. Na mój gust to masz wyłączony protokół, ale to bardziej by przypominało zachowanie rutera.
Daj model, będę szukał.
Strony: 1