Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Witam.
Szukam programiku który robiłby takie menu jak w macach.
Obecnie pracuje pod gnome, ale najlepiej żeby był niezależny od tego jakiego wm-a się używa.
A już uchachany jak 100 diabłów to bym był gdyby to jeszcze było dostępne jako paczka - z racji iż z debianem jak do tej pory nie miałem wiele wspólnego.
Możecie mi coś polecić ?
Z tego co przegrzebałem forum to jest wbar - ale jakoś średnio mi odpowiada. Czy ktoś zna jakieś inne propozycję?
Pozdrawiam
Ostatnio edytowany przez artlin (2008-03-17 14:06:43)
AWN - odpada nie mam xgl/aiglx cokolwiek i jak na razie to się nie zanosi na to żebym to miał.
Co do kiba dock - to tu już dużo lepiej właśnie taki wygląd mnie interesuje - z tym że nie ma pakietu pod debiana.
Zatem co do kiby mam 2 pytania:
1) czy potrzebuje to jakiegoś xgl/aiglx-a ?
2) czy bez problemów można zainstalować tego deb-a z repozytorium ubuntu?
Pozdrawiam.
tak z ubuntu paczki poszły mi na etchu i na sidku kiba dock potrzebuje tych compizów lub ailgxów inaczej ni huhu jak bedziesz brał na etch to paczki z dapera lub starszych wersji bo na gusty bubu bibloteczki sie wykrzaczały
szkoda ze ten temat jest tak pózno poruszany a miałem całe howotko naszykowane echhh bleeeachhh o ile pamietam to chyba na forum coś kiedyś wspomniałem lub moi koledzy coś tam w konsoli klikali na ten temat uzyj opcji szukajka byc moze coś znajdziesz
Zainstalowałem sobie AWN i powiem szczerze, że bardzo mi się podoba :) Warto zainstalować, wygodna sprawa :)
Możesz spróbować fbpanel, tylko ikonki nie będą latały jak w Mac OS ;).
Można rzec, że to prawie statyczny panel, ale urok swój ma.
Tutaj możesz zobaczyć co można wykonać.