Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
witam
Zrobiłem postfixa wg http://www.howtoforge.com/virtual_users_and_domains … x_debian_etch i wszystko działa ok. poszcztę mogę ściagać, wysyłąć przez przeglądarkę (bo nie wymaga uwierzytelnienia). Natomiast jeśli chcę pocztę wysłać z outloocka przez mój serwer to wyskakuje mi cały czas okno logowania i nie mogę wysłąć poczty. W logach mam:
Mar 11 16:55:42 host-88-220-93-101 postfix/smtpd[3441]: warning: 193.19.215.185 SASL LOGIN authentication failed: authentication failure Mar 11 16:55:42 host-88-220-93-101 postfix/smtpd[3441]: lost connection after AUTH from 193.19.215.185
Wszystk zrobione zgodnie z opisem, co może być jeszcze nie tak, gdzie szukać przyczyny - w jakich plikach?
Nie przejmuj sie. ja mam to samu problem tkwi pewnie w ustawieniach autoryzacji. Np thunderbirdem odbieram pocztye bez problemu (wlaczona opcja uzywaj TLS jesli dostepne) W otolooku tego nie ma i nie dziala :-)
broken_sasl_auth_clients = yes
włączone ?