Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
witam, h.. mnie strzelil jak przed chwila wlaczylem xp, zeby posiedziec na borlandzie i znowu system przestal dzialac.
mam takie pytanie do was:
zastanawiam sie czy jest sens emulowac na debianie programy,pojedynczo poprzez wine itp. (typu borland, corel i inne debilne programy ktorych musze teraz uzywac) czy jest jakas mozliwosc emulowania np. xp i w nim instalowania tych programow.
gdyby to byl 1, 2 lub 3 programy to ok, ale mam ich wiecej i dosc duzo zabawy bedzie z emulowaniem tego pojedynczo.
szukam jakiegos prostego rozwiazania. za wszelkie wskazowki bede wdzieczny.
pozdrawiam
ps. borlanda uzywam bo wymagaja ode mnie zrobienia programu obiektowego na winde wiec nie piszcze ze jest gcc itp.
czy jest jakas mozliwosc emulowania np. xp i w nim instalowania tych programow
może VMware, VirtualBox itp...
Ostatnio edytowany przez kwachu (2008-03-10 21:16:27)
a to ok, cos poszperam jeszcze w necie i moze sie uda to jakos zrobic zebym nie tracil nerwow na darmo
Ostatnio edytowany przez skotx (2008-03-10 21:19:05)
jak masz zasoby (procek, ram), a tych programów rzeczywiście dosyć dużo, to polecam virtualboxa w trybie seamless.
taki przykład, jak to wygląda:
http://www.youtube.com/watch?v=hBz0ZTiwo-I&feature=related
Ostatnio edytowany przez MG_Peter (2008-03-10 22:39:27)